Σάββατο 30 Απριλίου 2011

Αντιπαράθεση των κομμάτων για τα υποβρύχια

Σκληρή αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει μεταξύ Ν.Δ. και ΛΑ.Ο.Σ για την υπόθεση των υποβρυχίων. Ο Γ. Καρατζαφέρης κατηγορεί τα δύο μεγάλα κόμματα «για συμφωνίες κάτω από το τραπέζι» και ότι «πάνε να τα φορτώσουν όλα στον Άκη Τσοχατζόπουλο», ενώ ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. κατηγόρησε με τη σειρά του τον πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ για λαϊκισμό και πως δεν άντεξε τις ερωτήσεις που του έθεσε ο πρώην υπουργός Άμυνας Ευ. Μεϊμαράκης.



Μιλώντας το βράδυ της Πέμπτης στη Βουλή, που συνεδρίαζε για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τον Άκη Τσοχατζόπουλο, ο Γ. Καρατζαφέρης πρότεινε τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τη διερεύνηση των ευθυνών όλων των υπουργών Άμυνας των τελευταίων χρόνων, καθώς και μελών του ΚΥΣΕΑ. Αντιδρώντας, ο πρώην υπουργός Άμυνας Ευ. Μεϊμαράκης κατηγόρησε τον Γ. Καρατζαφέρη ότι του είχε ζητήσει προσωπικά να προχωρήσει στην παραλαβή του υποβρυχίου «Παπανικολής» και πως οι βουλευτές του ΛΑ.Ο.Σ τον εγκαλούσαν ότι καθυστερούσε την παραλαβή.

Ο Γ. Καρατζαφέρης έκανε λόγο για πόλεμο λάσπης. «Δεν θα σταματήσω να πολεμάω την αδιαφάνεια και τις αναθέσεις. Δεν θα συμβιβαστώ, όσο κι αν κάποιοι προσπαθούν να με λασπώσουν», είπε σήμερα το πρωί στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, ενώ σε δηλώσεις του στο ραδιοσταθμό 9, είπε ότι τα δύο μεγάλα κόμματα έκαναν μια συμφωνία κάτω από το τραπέζι για να τα φορτώσουν όλα στον Άκη».

Ο Γ. Μιχελάκης απευθύνθηκε προς τον πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ, παρουσιάζοντας ερωτήσεις που είχαν καταθέσει βουλευτές του κόμματός του στο Κοινοβούλιο, με τις οποίες ήθελαν να ενημερωθούν για ποιους λόγους δεν είχαν ακόμα παραληφθεί τα υποβρύχια και οι τορπίλες τους.

Έκανε μάλιστα λόγο για «έμμεση πίεση» για την παραλαβή των ίδιων υποβρυχίων και εξέφρασε την απορία του: «Γιατί τόση πρεμούρα από τον κ. Καρατζαφέρη, όχι γενικά για τους εξοπλισμούς, αλλά για τα συγκεκριμένα υποβρύχια; Γιατί πίεζε; Πως είναι δυνατόν ο κ. Καρατζαφέρης όταν η ΝΔ ήταν κυβέρνηση να εγκαλούσε τους τότε υπουργούς γιατί δεν παραλάμβαναν τα υποβρύχια, επειδή αρνούνταν να συμπράξουν στο σκάνδαλο και τώρα έρχεται να κατηγορεί για δήθεν εμπλοκή στο σκάνδαλο; Και επιτέλους ώς πού θα φτάσει ο λαϊκισμός τη μια προς το ένα και την άλλη προς το άλλο άκρο;».

ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ

Για υποκρισία κατηγορεί ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ τη Ν.Δ., αλλά και το ΛΑΟΣ: «Η υποκρισία περισσεύει. Το ΠΑΣΟΚ μεθοδεύει για μια ακόμα φορά τη συγκάλυψη. Η Ν.Δ., ενώ έχει τον αριθμό των βουλευτών που απαιτείται για να καταθέσει πρόταση ελέγχου όλων των υπουργών, όπως προτείνει η εισαγγελική παραγγελία, το αποφεύγει. Ο ΛΑ.Ο.Σ. προσπαθεί να θολώσει τα νερά, αποφεύγοντας να μπει στην ουσία. Τα ερωτήματα, όμως, είναι αμείλικτα. Η ιδιωτικοποίηση των ναυπηγείων τα απαξίωσε. Οι πραγματικές αμυντικές ανάγκες για αυτούς τους εξοπλισμούς ποτέ δεν τεκμηριώθηκαν. Το μόνο που έμενε, επομένως, ήταν η "ελεύθερη αγορά" που βέβαια συνοδεύεται από μίζες. Σε αυτά θα απαντήσουν;».

Το ΚΚΕ από την πλευρά του, επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωσή του: «Την ώρα που ο λαός πληρώνει χρυσάφι για υποβρύχια που γέρνουν, δισεκατομμύρια ευρώ για να εκμεταλλευτούν και να συρρικνώσουν την ναυπηγική βιομηχανία ξένοι και Έλληνες μεγαλοεπιχειρηματίες, οι συνένοχοι γι' αυτή την κατάσταση ΠΑΣΟΚ ΝΔ και Καρατζαφέρης παριστάνουν τις αθώες περιστερές και τους κυνηγούς μιζών.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com