Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων

Οι ρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση για τα αυθαίρετα, ο πόλεμος που ξέσπασε με τη ΓΕΝΟΠ για τη ΔΕΗ, οι τελικές ρυθμίσεις για τις αποδείξεις και ο καλπασμός των spreads είναι μερικά από τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων.



ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Πέφτει η ταρίφα για τα αυθαίρετα"

"Η ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ των περίπου 1,2 εκατομμυρίου αυθαιρέτων είναι ειλημμένη κυβερνητική απόφαση, καθώς «αυτό που προέχει είναι να πέσει χρήμα στα δημόσια ταμεία». Το υπουργικό συμβούλιο της 15ης Απριλίου έβαλε την κόκκινη γραμμή. «Τα αυθαίρετα δεν μπορεί να κατεδαφιστούν. Αυτό που απομένει είναι με κάποιον τρόπο να τακτοποιηθούν και να πέσει χρήμα στο δημόσιο ταμείο», δήλωνε χθες κυβερνητικός παράγοντας. Οι συναρμόδιοι υπουργοί Τίνα Μπιρμπίλη και Γιώργος Παπακωνσταντίνου συναντήθηκαν χθες στην οδό Νίκης, έπειτα από τηλεφωνική παρέμβαση του πρωθυπουργού, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες. Και χώρισαν με μια κοινή γραμμή: η ρύθμιση που θα γίνει θα είναι συμβατή με το Σύνταγμα. Τα σενάρια που διερευνώνται θα είναι στο πρότυπο της ρύθμισης των ημιυπαίθριων. Θα γίνει «τακτοποίηση» και όχι «νομιμοποίηση», με δραστική μείωση των προστίμων ανέγερσης και απάλειψη του προστίμου διατήρησης, ειδική μέριμνα για πρώτη κατοικία και εφαρμογή εισοδηματικών και οικογενειακών κριτηρίων. Το επόμενο στάδιο είναι να περάσει από τη Βουλή. Και εκεί, ως φαίνεται, η υπουργός Περιβάλλοντος άρχισε ήδη να βρίσκει υποστηρικτές".

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Αλλα 12 δισ. ευρώ ζητά η ΓΕΝΟΠ από τη ΔΕΗ!!!"

"Σε θέσεις μάχης εν όψει της περαιτέρω μετοχοποίησης της ΔΕΗ και της απελευθέρωσης της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας βρίσκονται κυβέρνηση και ΓΕΝΟΠ. Σύμφωνα με την ΓΕΝΟΠ, τα ασφαλιστικά δικαιώματα αποτιμούν σε 12 δισ. ευρώ, την ώρα που η αξία της ΔΕΗ στο Χ.Α. είναι μόλις 5,7 δισ. ευρώ!".

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Ζούμε μέρες Αργεντινής"

"Η χώρα περνάει μέρες Αργεντινής στις ομολογιακές αγορές, και η προεξοφλημένη αναδιάρθρωση δεν θα αποτελέσει παρά το όχημα της αναγκαστικής πτώχευσης".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Νοκ άουτ στη λωρίδα της... γάζας. Οι γιατροί εκθέτουν τον Λοβέρδο για τις ελλείψεις υλικών στα νοσοκομεία"

"Μπορεί ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος να ισχυρίζεται ότι «υλικά υπάρχουν» στα νοσοκομεία της χώρας, όμως τα φαινόμενα απατούν και τελικά η πραγματικότητα θα τον διαψεύσει, όπως διέψευσε και τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, που διαβεβαίωνε τον ελληνικό λαό με το διαβόητο: «Λεφτά υπάρχουν»!".

ΕΘΝΟΣ: "Οι παγίδες της Εφορίας για τις αποδείξεις"

"Οριστική μορφή πήραν οι ρυθμίσεις για τις φορολογικές δηλώσεις. Παγίδες κρύβονται στις αποδείξεις απ΄όπου εξαρτάται το αφορολόγητο όριο. Οι Εφορίες θα προχωρήσουν σε εκτεταμένους δειγματοληπτικούς ελέγχους".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Εβραιομασονική υπέρ-στοά ετοιμάζει «εισβολή» του Ισραήλ στο Αιγαίο"

"Σαν να μην μας έφθαναν οι Τούρκοι, ιδού και οι Ιουδαίοι, τώρα, στο μοίρασμα του Αιγαίου. Μασόνοι όλου του κόσμου από την Αμερική και την Ευρώπη δίνουν μάχη για συμμετοχή και του Ισραήλ στο «τραπέζι» του Ελληνικού Αρχιπελάγους. Επί τούτου, ειδικότερα, ενδιαφέρεται και εργάζεται τα μέγιστα η ονομαζόμενη «Στοά των Στοών»!".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Χλευάζουν τη Ν.Δ. οι πασόκοι για την κριτική Σαμαρά στην απογραφή"

"Τον πόλεμο Σαμαρά στον Καραμανλή και στο έργο του στην οικονομία εκμεταλλεύεται επικοινωνιακά το ΠΑΣΟΚ, το οποίο τρίβει τα χέρια του για την απόφαση της ηγεσίας της Ν.Δ. να αλλάξει την πολιτική ατζέντα και να βγάλει την κυβέρνηση από το περιθώριο".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Γκρέμισε το αυθαίρετο του Παπακωνσταντίνου"

"Να τετραγωνίσει τον κύκλο επιχειρεί το Μαξίμου στο θέμα των αυθαιρέτων μετά τη δημοσιοποίηση της κόντρας Γ. Παπακωνσταντίνου - Τ. Μπιρμπίλη, που έχει φέρει τον πρωθυπουργό σε δύσκολη θέση".

ΕΣΤΙΑ: "Σκορποχώρι η Κυβέρνησις"

"Η έλλειψις συνοχής και συντονισμού της Κυβερνήσεως είναι πλέον κάτι περισσότερο από εμφανής. Και δεν αναφερόμεθα μόνο στο πρόσφατο κρούσμα της ανοικτής διαφοροποιήσεως της υπουργού Περιβάλλοντος με την γραμμή του υπουργού Οικονομικών στο θέμα της «τακτοποιήσεως» των αυθαιρέτων, αλλά και σε πολλά άλλα κρούσματα".

Η ΑΥΓΗ: "Κυβέρνηση «Σαμίνα»"

"Ακυβέρνητο ουσιαστικά είναι το σκάφος της ελληνικής οικονομίας, καθώς η κυβέρνηση έχει εναποθέσει την τύχη του στον αυτόματο πιλότο του Μνημονίου και των επικαιροποιήσεών του ανά τακτά χρονικά διαστήματα".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Αυθαίρετα κλειδώνει η ρύθμιση"

"Θέμα χρόνου αποτελεί πλέον η ρύθμιση για τα αυθαίρετα, όπως προκύπτει από τη χθεσινή συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου με την υπουργό Περιβάλλοντος Τ. Μπιρμπίλη, η οποία τήρησε χαμηλούς τόνους σε ό,τι αφορά τη διάσταση απόψεων και παρέπεμψε το θέμα στον αρμόδιο υπουργό".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Κρίσιμο δεκαήμερο αποφάσεων"

"Το πλέον κρίσιμο δεκαήμερο αποφάσεων αρχίζει για τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου με τη σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Η χώρα τελεί υπό την ασφυκτική πίεση των αγορών και η κυβέρνηση καλείται μέσω του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, αλλά και της εξειδίκευσης του σχεδίου αποκρατικοποιήσεων να πείσει ότι το «στοίχημα» για την ελληνική οικονομία δεν έχει χαθεί".

Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: "Ανοιχτές και το απόγευμα οι δημόσιες υπηρεσίες"

"Σύμφωνα με τον υπουργό, μέσα στο καλοκαίρι θα έχει θεσμοθετηθεί και ψηφιστεί το νέο μισθολόγιο, ενώ από το φθινόπωρο θα αρχίσει να ισχύει η επέκταση του ωραρίου στις δημόσιες υπηρεσίες, που θα λειτουργούν και τα απογεύματα της Δευτέρας και της Τετάρτης".

Ο ΛΟΓΟΣ: "Τα σενάρια «φουντώνουν» τα spreads"

"Οι αποδόσεις των ελληνικών κρατικών ομολόγων έχουν πάρει την πάνω βόλτα και δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι μπορεί και να υποχωρήσουν. Η ραγδαία άνοδος τους αποδίδεται στα συνεχή και καθημερινά σενάρια αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους τα οποία και δεν υποχωρούν παρά τις διαψεύσεις από την κυβέρνηση και την Κομισόν".

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ+13: "Η τρόικα κονομάει, ο λαός πληρώνει"

"Ο λογαριασμός δεν βγαίνει και τα μεγάλα αφεντικά της τρόικας απειλούν ότι θα έρθουν στην Ελλάδα για να δουν τι φταίει, τι ακριβώς κάνει η κυβέρνηση και πόσα ακόμα πρέπει να πληρώσουν οι Ελληνες".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Εγκλημα το ξεπούλημα της ΔΕΗ με πολλαπλές συνέπειες για το λαό"

"Η πορεία παραπέρα ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ έχει ήδη ανακοινωθεί από την κυβέρνηση με το λεγόμενο «μεσοπρόθεσμο πλαίσιο δημοσιονομικής στρατηγικής». Αυτή η πορεία αποδεικνύεται ένα έγκλημα το οποίο έχει πολλαπλές σοβαρές συνέπειες για το λαό, τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας και το περιβάλλον".

ΤΑ ΝΕΑ: "Φοροεισαγγελέας και σαρωτικοί έλεγχοι"

"Άμεση δράση αναλαμβάνει ο εισαγγελέας Οικονομικού Εγκλήματος, ο οποίος θα συντονίζει τους ελέγχους για τη φοροδιαφυγή και θα προχωρά στο άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών. Ελεύθεροι επαγγελματίες και άλλοι φορολογούμενοι με χαμηλά δηλωθέντα εισοδήματα αλλά με μεγάλη ακίνητη περιουσία και πολυτελή διαβίωση θα βρίσκονται στο στόχαστρο των ελέγχων".

Το ΠΟΝΤΙΚΙ: "Συγχωροχάρτι στη διαφθορά"

"Η κυβέρνηση νομιμοποιεί τη χρόνια ασυδοσία σε όλους τους τομείς, για να εισπράξει από αυθαίρετα, χρέη, ασφάλιστρα, πρόστιμα, δικαστικές διώξεις. Από το «Κυβερνώ μια διεφθαρμένη χώρα» πάμε στο «Παρανομήσατε, πληρώστε, τελειώσατε»... Λάθος μήνυμα Παπανδρέου προς τη νέα γενιά...".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Τοκογλύφοι - μπράβοι λυμαίνονται τη Θεσσαλονίκη"

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: "Κλιμάκωση των πιέσεων στην αγορά των ομολόγων".

"Ένταση των πιέσεων σημειώθηκε χθες στην εγχώρια αγορά ομολόγων, με το spread του 10ετους ομολόγου να σπάει το ψυχολογικό όριο των 1.300 μονάδων βάσης, λόγω των εντεινόμενων σεναρίων για αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Επικίνδυνος εκτροχιασμός. Ασφυκτικές πιέσεις σε ομόλογα-μετοχές"

"Pimco και Goldman Sachs πυροδότησαν χθες νέο ράλι στις αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων δίνοντας τροφή στην αδιάκοπη πλέον φημολογία στην αγορά για αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους".

ΚΕΡΔΟΣ: "Προσωπικό εφοριακό αποκτούν 1.875 έχοντες και κατέχοντες"

"Τον προσωπικό τους εφοριακό αποκτούν 1.875 φυσικά πρόσωπα, ύποπτα για απόκρυψη εισοδήματος, την ίδια ώρα που μεγαλοϊδιοκτήτες ακινήτων, μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου, λαθρέμποροι καυσίμων, ποτών και τσιγάρων αλλά και όσοι δεν αποδίδουν παρακρατούμενους φόρους, θα «γεμίσουν» το ελεγκτικό δίχτυ... τεσσάρων υπουργείων!".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Στη «ζυγαριά» της αγοράς τα σενάρια αναδιάρθρωσης"

"Καθώς η συζήτηση για την πιθανή αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους αποτελεί το πλέον προσφιλές καθημερινό θέμα των αγορών κυβέρνηση και Τράπεζα της Ελλάδος «ξορκίζουν» την προοπτική γνωρίζοντας ότι η ανακούφιση θα είναι ενδεχομένως προσωρινή, ενώ κατόπιν η χώρα θα πρέπει να επουλώσει τις πληγές σε τράπεζες και ασφαλιστικά ταμεία και να αντιπαλέψει την κλιμακούμενη δυσπιστία των αγορών".

 
website counter
friend finderplentyoffish.com