Σάββατο 28 Μαΐου 2011

Καταβολή της 5ης δόσης βλέπει ο Ολλανδός κεντρικός τραπεζίτης

Το μέλος του κυβερνητικού συμβουλίου της ΕΚΤ, Νουτ Βέλινκ, δηλώνει την εμπιστοσύνη του πως η Ελλάδα θα εκπληρώσει τις προϋποθέσεις για την καταβολή τον επόμενο μήνα της 5ης δόσης, ύψους 3,3 δισ. ευρώ, του πακέτου βοήθειας από το ΔΝΤ.




«Υπάρχει τεράστια πίεση στην Ελλάδα να λύσει το ζήτημα αυτό» δήλωσε ο κεντρικός τραπεζίτης της Ολλανδίας σε συνέντευξη που έδωσε σήμερα.

«Είναι δύσκολη κατάσταση. Έχω πλήρη εμπιστοσύνη πως στο τέλος, η Ελλάδα θα ικανοποιήσει τους όρους, πράγμα που σημαίνει πως μόνον τότε το ΔΝΤ και η Ευρώπη μπορούν να πουν το ‘ναι’».

Η τρόικα θα ολοκληρώσει την επισκόπηση της προόδου της Ελλάδας όσον αφορά την εκπλήρωση των όρων του δανείου διάσωσης την επόμενη εβδομάδα. Οι συστάσεις της είναι απαραίτητες για να εγκριθεί η χορήγηση της 5ης δόσης των 12 δισ. ευρώ και σαν όρος για την εξέταση νέας βοήθειας από την ΕΕ.

«Οι εξαγωγές έχουν αρχίσει να ανακάμπτουν, εξέλιξη που βρίσκω εξαιρετικά θετική» και το ελληνικό ΑΕΠ αυξήθηκε το α’ τρίμηνο, δήλωσε ο Βέλινκ, ο οποίος είναι και ο διοικητής της Ολλανδικής κεντρικής τράπεζας. «Όσο ισχυρότερο γίνεται το οικονομικό κλίμα, τόσο ευκολότερα θα υλοποιηθεί το πολύ δύσκολο πακέτο» από την ελληνική κυβέρνηση, δήλωσε.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com