Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Γ. Παπακωνσταντίνου: Εντός των ημερών η συμφωνία για τα μέτρα και την εκταμίευση της 5ης δόσης

Την εκτίμηση ότι τις προσεχείς ημέρες θα υπάρξει συμφωνία με την τρόικα για τα μέτρα που θα ληφθούν, ώστε να εκταμιευθεί η πέμπτη δόση διατύπωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γ Παπακωνσταντίνου.




Σε συνέντευξή του στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, τόνισε ότι η συμφωνία με την τρόικα για την εκταμίευση της 5ης δόσης του δανείου θα κλείσει εντός των ημερών, αλλά επισήμανε ότι πρέπει να παρθούν αποφάσεις για να είναι ομαλή η εκταμίευση του δανείου.

Ο υπουργός Οικονομικών αναγνώρισε ότι "πληρώνουν και αυτοί που δεν θα έπρεπε", αν και υπεραμύνθηκε των μέτρων που έχει επιβάλει η κυβέρνηση, υποστηρίζοντας ότι έχουν ληφθεί ώστε η χώρα να μην καταρρεύσει και ότι αν δεν γίνονταν αυτές οι κινήσεις το κράτος δεν θα μπορούσε να πληρώσει μισθούς και συντάξεις.

Όσον αφορά στις δηλώσεις της Ελληνίδας Επίτροπου Μ. Δαμανάκη περί εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, αρκέστηκε να δηλώσει ότι δεν υπάρχει τέτοιος κίνδυνος.

Ο Γ. Παπακωνσταντίνου ανέφερε ότι οι καταθέσεις δεν κινδυνεύουν, αφού είναι εγγυημένες.

Χαρακτήρισε δε εντυπωσιακή την κινητοποίηση των "Αγανακτισμένων" και κράτησε αποστάσεις από τις δηλώσεις του Θεόδωρου Πάγκαλου ότι η συγκεκριμένη κινητοποίηση είναι της μόδας, τονίζοντας: "Τέτοιες εκφράσεις δεν με εκφράζουν".
 
website counter
friend finderplentyoffish.com