Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Διεκδικήσεις των εμπόρων ως αντίδοτο στην κρίση

Τους άξονες στους οποίους θα κινηθούν οι διεκδικήσεις των εμπόρων, σε μια προσπάθεια ν’ αντιμετωπίσουν την κρίση που πλήττει τον κλάδο, εξέφρασε σε ψήφισμά της η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου.


Την «επιθετική» έλευση των μεγάλων εμπορικών κέντρων, την έλλειψη ρευστότητας, τα διαρκώς αυξανόμενα «λουκέτα» και το αρνητικό κλίμα που έχει επηρεάσει καταναλωτές και επιχειρηματίες επισήμαναν οι έμποροι, οι οποίοι ενέκριναν ψήφισμα 10 σημείων που συμπυκνώνει τους βασικούς άξονες γύρω από τους οποίους θα κινηθούν οι διεκδικήσεις της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου.

Οι άξονες είναι οι εξής:

1. Συμφωνία για ενιαίο πλαίσιο λειτουργίας αγοράς.

2. Μείωση φορολογίας των μικρών και μεσαίων εμπορικών επιχειρήσεων με ταυτόχρονη υιοθέτηση ενός απλού φορολογικού κώδικα.

3. Ενιαίος μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ με διατήρηση ενός χαμηλού συντελεστή στα είδη πρώτης ανάγκης και κυρίως στα τρόφιμα.

4. Απλοποιημένος και χρηστικός εμπορικός κώδικας.

5. Επιμήκυνση χρόνου αποπληρωμής τραπεζικών δανείων και δανείων μέσω ΤΕΜΠΜΕ με περίοδο χάριτος και αντίστοιχη αναστολή κατασχέσεων.

6. Χρήση θεσμού μεσολάβησης και διαιτησίας για μείωση του ύψους των ενοικίων.

7. Συνδικαλιστικός κώδικας αλληλεγγύης και στήριξης των θέσεων του ελληνικού εμπορίου και των αποφάσεων της ΕΣΕΕ.

8. Διατήρηση ιατροφαρμακευτικής κάλυψης και σε μη ενήμερους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ για τουλάχιστον 12 μήνες και καταβολή επιδόματος ανεργίας.

9. Ανάληψη κοινών πρωτοβουλιών για τη βελτίωση του αρνητικού κλίματος της αγοράς με πανελλαδικές δράσεις εξωστρέφειας και προβολή του ελληνικού εμπορίου.

10. Δημιουργία ενός δυναμικού κινήματος Ελλήνων εμπόρων με πρόταγμα τον οικονομικό και κοινωνικό πατριωτισμό.


 
website counter
friend finderplentyoffish.com