Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Ντόρα Μπακογιάννη: Αν ήμουν πρόεδρος της ΝΔ...

Στην υπόθεση εργασίας, τι θα γινόταν αν είχε κερδίσει τις εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας, αναφέρθηκε η Ντόρα Μπακογιάννη. Υποστήριξε πως με «αυστηρότατη κριτική, αλλά και αποτελεσματική αντιπολίτευση», θα υποχρέωνε τον πρωθυπουργό να ακολουθήσει αποτελεσματικότερη πολιτική.




Παράλληλα, σημείωσε ότι θα είχε ενημερώσει εγκαίρως ότι χρειάζεται επαναδιαπραγμάτευση όρων του Μνημονίου, το οποίο -όπως διευκρίνισε- θα το ψήφιζε. «Αν είχα εκλεγεί πρόεδρος της ΝΔ θα είχα συνυπογράψει τη δανειοδότηση της χώρας, δεν θα είχα οδηγήσει το κόμμα στην απομόνωση», είπε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας.

Χαρακτήρισε την κυβέρνηση "τελειωμένη", αλλά επέμεινε στην ανάγκη εθνικής συνεννόησης. Τάχθηκε υπέρ των πρόωρων εκλογών, μόνον αν δεν επιτευχθεί η συνεννόηση και διερωτήθηκε γιατί δεν τις ζητάει ο Αντώνης Σαμαράς, εφόσον πιστεύει ότι έχει τη δυνατότητα να λύσει το πρόβλημα.

Όσον αφορά στο μερίδιο ευθύνης που έχει η ίδια για την κρίση είπε πως "αν, επιτέλους, υπάρχει κατηγορία γιατί δεν μίλαγα δυνατά (σ.σ. τα προηγούμενα χρόνια) έμαθα από το λάθος μου και εφεξής μιλάω δυνατά".

 
website counter
friend finderplentyoffish.com