Σάββατο 28 Μαΐου 2011

Μπακογιάννη: «Κατώτερες των περιστάσεων οι ηγεσίες ΠΑΣΟΚ-ΝΔ»

Οι μικροκομματικές λογικές με τις οποίες γαλουχήθηκαν οι γενιές των πολιτικών της μεταπολίτευσης οδηγούν την Ελλάδα στη χρεοκοπία", τόνισε μιλώντας στο ιδρυτικό συνέδριο της Δημοκρατικής Συμμαχίας η Ντόρα Μπακογιάννη.



Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας υπενθύμισε πως το κόμμα της πρώτο και σε όλους του τόνους μίλησε για την ανάγκη εθνικής συνεννόησης. "Δεν μιλήσαμε για συνεννόηση και συναίνεση με τον κ. Παπανδρέου. Η κυβέρνηση Παπανδρέου έχει τελειώσει. Ζητήσαμε συνεννόηση για την Ελλάδα. Συνεννόηση στη βάση μεγάλων τομών που είναι αναγκαίες. Συνεννόηση στη βάση αυτών που δεν μπορούν να κάνουν τα κόμματα από μόνα τους", διευκρίνισε και στη συνέχεια μίλησε για πολιτικά και επιχειρηματικά συμφέροντα στην Ελλάδα που επενδύουν στη χρεοκοπία και στην επιστροφή στη δραχμή.

"Γεμίζουν τα blogs με αναλύσεις που παρομοιάζουν τη χρεοκοπία με σωτηρία", είπε, καταγγέλλοντας αυτή τη λογική και επισημαίνοντας ότι κανείς δεν εξηγεί στους πολίτες ποια δραχμή θα είναι αυτή. "Η δραχμή δεν θα είναι του 2000. Θα είναι η δραχμή της πρώτης μεταπολεμικής περιόδου", τόνισε υπογραμμίζοντας πως η χρεοκοπία θα έχει καταστροφικές συνέπειες.

"Η Ελλάδα στην υποθετική περίπτωση της χρεοκοπίας, χάνοντας για πολλά χρόνια την πρόσβαση στις χρηματαγορές και χωρίς αυτάρκεια στα βασικά αγαθά, θα οδηγηθεί σε ένα σύστημα κλειστής οικονομίας το οποίο θα την σπρώξει στο περιθώριο εκτός ΕΕ", πρόσθεσε.

Η κ. Μπακογιάννη έστειλε ξεκάθαρα μήνυμα και στο εξωτερικό της χώρας. "Ξεχάσατε κύριοι συνάδελφοι στην Ολλανδία, στη Φιλανδία, στη Γερμανία, την Ευρώπη πριν από την ένωσή της;", είπε και συμπλήρωσε πως "αν πιστεύετε ότι θα βρείτε την Ελλάδα ως άλλοθι για να υποστηρίξετε αντιευρωπαϊκές λογικές, αν ξεχάσετε ότι βασικό συστατικό στοιχείο του ευρωπαϊκού οράματος είναι και η αλληλεγγύη, τότε η πολιτική αυτή γρήγορα θα γίνει μπούμερανγκ και θα κτυπήσει και την οικονομίας σας και τους λαούς σας".

Για την πορεία της Δημοκρατικής Συμμαχίας αναγνώρισε ότι ο δρόμος είναι ανηφορικός και ξεκαθάρισε ότι "είμαστε εδώ για να μιλήσουμε για τον πατριωτισμό της δικής μας εποχής που είναι η ανατροπή στην πράξη αυτής της εικόνας ντροπής, που δεν αξίζει στην πατρίδα και σε όσους αγωνίστηκαν γι' αυτή".

Απευθυνόμενη σε εκείνους που είναι κοντά στη Δημοκρατική Συμμαχία και προέρχονται από τη ΝΔ τους είπε ότι "δεν χαρίζουμε σε κανέναν τους αγώνες μας που μερικοί πλήρωσαν ακόμα και με αίμα". Ασκώντας δε κριτική στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε ότι "η σημερινή ηγεσία της ΝΔ φοβάται το λαό, δεν εμπιστεύεται την ωριμότητά του: γι' αυτό του τάζει παροχές χωρίς θυσίες".

Η κ. Μπακογιάννη αναφέρθηκε και στις κινητοποιήσεις των τελευταίων ημερών στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις εκφράζοντας την κατανόηση και το σεβασμό της. "Εύχομαι η απογοήτευση και η οργή να γίνουν η μήτρα της δημιουργικής αναζήτησης. Μιας ανατροπή στην πράξη των αντιλήψεων και των πρακτικών που έφεραν μια περήφανη χώρα στα τη δική μας σ' αυτό το σημείο εξαθλίωσης", συμπλήρωσε.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com