Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Πόλωση ελλείψει συναίνεσης από τον Γ. Καρατζαφέρη

Στις πρόωρες εκλογές ποντάρει πλέον ο Γ. Καρατζαφέρης, δεδομένου ότι η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών της περασμένης Παρασκευής έστειλε στις καλένδες την προοπτική σχηματισμού πολυκομματικής κυβέρνησης, στην οποία θα μετείχε ενδεχομένως και ο ίδιος.



o πρόεδρος του ΛΑΟΣ δήλωσε ότι αλλάζει αντιπολιτευτική τακτική και θα καταψηφίζει πλέον τα νομοσχέδια που θα φέρει από έδω και στο εξής η κυβέρνηση προς έγκριση. Παράλληλα, επέλεξε την πόλωση με τον έταιρο ένοικο της "πολυκατοικίας", επιτιθέμενος στον Αντώνη Σαμαρά.

«Αν δεν τα βρούμε τώρα, νομίζω ότι θα γίνουν εκλογές πάρα πολύ σύντομα. Δεν ξέρω αν θα είναι μέσα στο καλοκαίρι, αλλά πάρα πολύ σύντομα. Είπα στον κ. Παπανδρέου ευθέως ότι δεν μπαίνω σε διαδικασία συναίνεσης με αυτήν την κυβέρνηση. Είναι αδύναμη και ανεπαρκής. Ο ΛΑΟΣ θα λέει όχι από εδώ και μπρος σε ό,τι έρθει στη Βουλή. Θα το καταψηφίζει, γιατί δεν μπορώ να ποντάρω σε ένα κουτσό άλογο», είπε.

Όσον αφορά στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τον κατηγόρησε ότι σκέφτεται περισσότερο τον εαυτό του από την Ελλάδα, δεν έχει "μεγαλείο" και αδυνατεί να συζητήσει, ακόμη και με τους αντιπροέδρους του. "Έριξε μια κυβέρνηση, άρα αυτός ο άνθρωπος είναι αδίστακτος", είπε και υποστήριξε ότι "όλος ο κόσμος διαφωνεί [σ.σ. με τον Αντ. Σαμαρά], ακόμη και οι βουλευτές του".

Δήλωσε ότι ο Γ. Παπανδρέου είχε ζητήσει από τους αρχηγούς ονόματα τεχνοκρατών που θα μπορούσαν να συμμετάσχουν στην κυβέρνηση. "Για μένα, στην εκτίμηση που αποκόμισα, από την κατ’ ιδίαν συνάντηση την Τρίτη, ήταν έτοιμος ακόμη και να δώσει τη θέση του αναπληρωτή πρωθυπουργού στον κ. Σαμαρά και τα οικονομικά υπουργεία. Ήταν διατεθειμένος να ανοίξει το παιχνίδι", πρόσθεσε.

Σχολιάζοντας το ενδεχόμενο σχηματισμού κυβέρνησης "εθνικής ενότητας", ανέφερε πως "εγώ είμαι έτοιμος να μη συμμετέχω σε μια κυβέρνηση, αν αυτό ενοχλεί ή φοβίζει κάποιον. Δεν με ενδιαφέρει αυτό. Με ενδιαφέρει να προχωρήσει η Ελλάδα".
 
website counter
friend finderplentyoffish.com