Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

«Θα κάνω το καθήκον μου», διαμήνυσε ο πρωθυπουργός

Αποφασισμένος να «κάνει το καθήκον του» με πολιτική βούληση και υπέρβαση των κομματικών συμφερόντων, εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός σε ομιλία του σε τοπικούς φορείς των Καλαβρύτων, όπου βρέθηκε μαζί με τον Καναδό πρωθυπουργό που πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας.



«Αυτή τη στιγμή προέχει η πατρίδα, ούτε εγώ, ούτε το ΠΑΣΟΚ, ούτε τα κόμματα, μπροστά στον κίνδυνο να μείνει η Ελλάδα χρόνια πίσω, θα κάνω το καθήκον μου, δεν με νοιάζει το σαράκι του μικροκομματισμού και το πολιτικό κόστος», τόνισε ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου στην ομιλία του προς τους τοπικούς φορείς των Καλαβρύτων και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι από την αρχή ο ίδιος επιδίωξε τη συνεργασία, καθώς η χώρα θα βγει πιο γρήγορα από την κρίση με αυτόν τον τρόπο, ενώ αναφερόμενος στην τελευταία συνάντηση των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, είπε ότι «συγκλίνουμε σε πολλά».

«Είναι κρίση εσωτερική αλλά σε εξαιρετικά δυσμενές διεθνές περιβάλλον» είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι «σε αυτές τις συνθήκες χρειάζεται ξανά να συναισθανθούμε όλοι τις ευθύνες μας».

«Απέναντι σε όσους παλεύουν να μην αλλάξει τίποτα παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας και βγάζουμε τη χώρα από την επιτήρηση. Το παλιό σύστημα, των πελατειακών σχέσεων, της διαφθοράς και της αδιαφάνειας, αντιστέκεται παντού», υπογράμμισε ο Γ. Παπανδρέου, διαβεβαιώνοντας ότι: «Ούτε εγώ, ούτε κανείς στην κυβέρνηση θα κάνει πίσω προκειμένου να σταθεί η Ελλάδα στα πόδια της».

«Είμαστε στο πρώτο έτος μιας τριετούς προσπάθειας» είπε ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος ταυτόχρονα στο χρέος που «μας κληροδότησε η προηγούμενη κατάσταση» με αποτέλεσμα την αναξιοπιστία της χώρας και την ανάγκη προσφυγής της σε «δανεικά χρήματα άλλων λαών που μας επιτρέπουν να πληρώνουμε μισθούς και συντάξεις και να ζούμε με ελλείμματα» και τα οποία η Ελλάδα θα επιστρέψει.

«Η Ιστορία έχει δείξει ότι ως Έλληνες χάσαμε όταν ήμασταν διχασμένοι. Έχει έλθει η ώρα να ξεπεράσουμε τα κομματικά τείχη. Εγώ δεν έχω κανένα ταμπού να δεχθώ οποιαδήποτε πρόταση που οδηγεί στην επίτευξη των στόχων μας», είπε ο πρωθυπουργός.

«Απαιτείται πολιτική βούληση για την υπέρβαση των κομματικών συμφερόντων και αυτό θα φανεί στην πράξη, μπορούμε να είμαστε διαφορετικοί, αλλά όχι εχθροί», επισήμανε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι μια τέτοια εξέλιξη θα τόνιζε την εικόνα σοβαρότητας της χώρας και θα έδινε ηχηρή απάντηση σε όσους αμφισβητούν την Ελλάδα.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com