Σάββατο 28 Μαΐου 2011

Επιμένει σε συνεργασία ο Παπανδρέου

Για μία ακόμη φορά ο πρωθυπουργός δήλωσε ανοιχτός σε κυβερνητική συνεργασία με τα άλλα κόμματα, γιατί, όπως είπε «στη μάχη θα βγούμε νικητές όλοι πιο γρήγορα αν είμαστε όλοι μαζί.»



"Κληρονομήσαμε μία πρωτοφανή κρίση χρέους και δεν είναι ώρα για εύκολα λόγια, για αντισυμβατική αντιπολιτευτική πολιτική. Θα βγούμε νικητές πιο γρήγορα αν δουλέψουμε με πνεύμα εθνική συνενόησης. Η Ελλάδα χρειάζεται να δείξει μεγαλύτερη ενότητα, σοβαρότητα και υπευθυνότητα", υπογράμμισε ο πρωθυπουργός σε δήλωση που έκανε λίγο μετά τις 8μ.μ., σε απευθείας σύνδεση με τα δελτία ειδήσεων των ιδιωτικών καναλιών.

Ο Γ. Παπανδρέου τόνισε ότι: "Πρέπει να έχουμε κοινές θέσεις στη διαπραγμάτευση με τους εταίρους για καλύτερο εθνικό αποτέλεσμα, Να διαπραγματευθούμε με τους εταίρους από κοινού, με τα άλλα κόμματα. Πρέπει να διαφυλάξουμε την κοινωνική συνοχή και την ειρήνη στη χώρα"

"Είμαι ανοιχτός σε κυβερνητική συνεργασία ακόμα κι αν έχω την κοινοβουλευτική αυτοδυναμία. Είμαι ανοιχτός σε οποιεσδόποτε προτάσεις αρκεί να μη μας βγάζουν από τους στόχους μας που θα μας οδηγήσουν έξω από την κρίση. Βάζουμε τέλος στα ελλείμματα και πάμε σε ισολογισμένο προϋπολογισμό και πάμε σε πλεόνασμα απο του χρονου. Πρέπει να πάμε σε γενναίες αποκρατικοποιήσεις και να αξιοποιήσουμε αναπτυξιακά αυτή τη δημόσια περιουσία.", υπογράμμισε.

"Εκλογές θα γίνουν το 2013, τότε θα αξιολογηθούμε ολοι. Η μέχρι σήμερα προσπάθεια είναι αυτή που κράτησε τη χώρα όρθια. Οι πολίτες έχουν βάλει πλάτη για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση και το πολιτικό σύστημα πρέπει να κάνει το ίδιο. Τις επόμενες μέρες θα ολοκληρώσουμε τις διαπραγματεύσεις, θα πάρουμε όλες τις αποφάσεις χωρίς να υπολογίσουμε το πολιτικό κόστος, με μόνο στόχο τη σωτηρία και την οριστική αλλαγή της πατρίδας μας", είπε κλείνοντας την ομιλία του ο Γιώργος Παπανδρέου.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com