Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Άκης: Να καταθέσουν Σημίτης, Παπανδρέου για τα υποβρύχια

Την κλήτευση από την προκαταρκτική επιτροπή της Βουλής όλων των μελών που συμμετείχαν στο ΚΥΣΕΑ το 2002 και ενέκριναν τις συμβάσεις των γερμανικών υποβρυχίων τύπου 214, ζητάει με επιστολή του ο Άκης Τσοχατζόπουλος.



Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας ζητάει να κληθούν «για την εξακρίβωση της αλήθειας», ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης και οι τότε υπουργοί, Αλέκος Παπαδόπουλος, Θόδωρος Πάγκαλος, Γιάννος Παπαντωνίου, Βάσω Παπανδρέου, Κώστας Λαλιώτης, Γιώργος Ρωμαίος, Γιώργος Παπανδρέου, καθώς και ο τότε αρχηγός ΓΕΕΘΑ Αθανάσιος Τζογάνης.

Ωστόσο, πηγές που πρόσκεινται στην επιτροπή ανέφεραν ότι το αίτημα οδεύει προς το συρτάρι, καθώς η πλειονότητα των μελών της κρίνει ότι δεν έχει συσταθεί για να ελέγξει τη νομιμότητα ή μη των συμβάσεων, αλλά για να διερευνήσει το ενδεχόμενο ξεπλύματος «μαύρου χρήματος» από τον πρώην υπουργό Άμυνας.

Κύκλοι της Ν.Δ. δήλωσαν άγνοια για το αίτημα του ΆκηΤσοχατζόπουλου.

Ύστερα από από αίτημα που υπέβαλε ο δικηγόρος του, ο πρώην υπουργός ζήτησε και πήρε όλο το υλικό που έχει κατατεθεί στην Επιτροπή, καθώς και τα πρακτικά των συνεδριάσεων της.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com