Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Εκλογές και δραχμή θα φέρουν την καταστροφή προειδοποιεί ο Πάγκαλος

Σε συνέντευξη του ο Θεόδωρος Πάγκαλος δήλωσε ότι οι εκλογές θα φέρουν ακυβερνησία, ενώ τυχόν επιστροφή στη δραχμή θα γυρίσει τη χώρα στον χειμώνα του 1941.


Στη συνέντευξή του στο 'Εθνος της Κυριακής, ο Θεόδωρος Πάγκαλος έκανε έντονες δηλώσεις για τον εκλογικό νόμο, τα σενάρια επιστροφής στη δραχμή, αλλά και τους "Αγανακτισμένους" πολίτες.

"Με τον υπάρχοντα εκλογικό νόμο", τονίζει ο κ. Πάγκαλος, "θα πάμε σε ακυβερνησία που σημαίνει πως την επομένη των εκλογών το δημόσιο δεν θα καταβάλει μισθούς και συντάξεις, ενώ η χώρα θα μετατραπεί σε προτεκτοράτο".

Απευθυνόμενος δε στον Αντώνη Σαμαρά δήλωσε πως "αν θέλει πραγματικά να αμφισβητήσει τη λαϊκή νομιμοποίηση της κυβέρνησης, τότε να ψηφίσουμε νέο εκλογικό νόμο που να ισχύσει άμεσα και να εγγυάται ότι το πρώτο κόμμα θα σχηματίσει ισχυρή κυβέρνηση".

Σχολιάζοντας μάλιστα το ενδεχόμενο να μπουν στην κυβέρνηση και εξωκοινοβουλευτικά στελέχη ο κ. Πάγκαλος, αναφέρει πως σε καμία περίπτωση η άσκηση της εξουσίας δεν μπορεί να αφεθεί σε πρόσωπα ή θεσμούς που δεν έχουν άμεση λαϊκή νομιμοποίηση, αν και παραδέχεται πως υπάρχουν και περιπτώσεις όπου τέτοια στελέχη είναι χρήσιμα.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης επιτίθεται ακόμα σε όσους αναπαράγουν σενάρια για επιστροφή στη δραχμή, λέγοντας ότι “κάτι τέτοιο θα μας πήγαινε στο χειμώνα του 41. Μόνο οι μαυραγορίτες θα πλουτίσουν και αυτοί είναι που διακινούν αυτά τα σενάρια".

Δήλωσε μάλιστα χαρακτηριστικά ότι υπάρχουν Έλληνες που έχουν ποντάρει τα λεφτά τους στην καταστροφή της χώρας.

Όσον αφορά στο κίνημα των "Αγανακτισμένων" πολιτών, ο κ. Πάγαλος τονίζει πως η διαμόρφωση ενός πολιτικού κινήματος δεν εξαρτάται από τα like και τα unlike του facebook.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com