Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Υπέρ ψήφισαν 155 βουλευτές • Διεγράφη ο Π. Κουρουμπλής από την Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, η Έλσα Παπαδημητρίου από τη Ν.Δ.

Με 155 βουλευτές να ψηφίζουν υπέρ, 138 κατά και 5 να δηλώνουν «παρών» εγκρίθηκε από την Ολομέλεια της Βουλής το μεσοπρόθεσμο σχέδιο. Την ίδια στιγμή, πεδίο μάχης θυμίζει και πάλι η πλατεία Συντάγματος με ομάδες ταραξιών να συγκρούονται με τις δυνάμεις των ΜΑΤ που έχουν κάνει εκτενέστατη χρήση χημικών. Η ατμόσφαιρα είναι πνιγηρή τόσο στην πλατεία όσο και στο σταθμό του μετρό, όπου εκατοντάδες διαδηλωτές έχουν βρει καταφύγιο σε μια προσπάθεια να προφυλαχτούν από τα δακρυγόνα, ενώ αναφέρονται τραυματισμοί πολιτών, συλλήψεις και προσαγωγές.



Η ψηφοφορία στη Βουλή είχε τις εκπλήξεις της, καθώς ο βουλευτής Π. Κουρουμπλής καταψήφισε το μεσοπρόθεσμο με αποτέλεσμα ο Γ. Παπανδρέου να τον θέσει εκτός της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ. Αντίθετα, η μέχρι σήμερα βουλευτής της Ν.Δ. Ελσα Παπαδημητρίου το υπερψήφισε ανακοινώνοντας ταυτόχρονα την ανεξαρτητοποίησή της και την αποχώρησή της από την Κ.Ο. της Ν.Δ. Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Αλ. Αθανασιάδης πήρε στη διάρκεια της ψηφοφορίας το λόγο για να εξηγήσει γιατί υπερψηφίζει τελικά το νομοσχέδιο, ενώ υπερψήφισε τελικά κι ο Β. Γιουμαντζίδης υιοθετώντας την επιχειρηματολογία του συναδέλφου του.

Χημικός πόλεμος στο Σύνταγμα

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε και σήμερα το κέντρο της Αθήνας όπου από το πρωί χιλιάδες διαδηλωτές κατέβηκαν να διαμαρτυρηθούν ενόψει της επίμαχης ψηφοφορίας του Μεσοπρόθεσμου στη Βουλή.

Η ΕΛ.ΑΣ. ξεκίνησε μετά τη 1.30 το μεσημέρι να πνίγει στα δακρυγόνα την πλατεία Συντάγματος, με αφορμή τη ρίψη αντικειμένων κατά ανδρών των ΜΑΤ. Η ατμόσφαιρα γρήγορα έγινε αποπνικτική.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, στο νοσοκομείο μεταφέρθηκαν 16 πολίτες και 19 αστυνομικοί, ενώ η αστυνομία ανακοίνωσε ότι προχώρησε σε 26 προσαγωγές και τρεις συλλήψεις.

Το ξενοδοχείο King George Palace, εκκενώθηκε, "με γνώμονα την ασφάλεια των ενοίκων και των εργαζομένων", όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της διεύθυνσης. Πολλοί πολίτες αποκλείστηκαν στο σταθμό του Μετρό.

Ωστόσο, στην περιοχή παρέμεινε αρκετός κόσμος.

"Νεκρή ζώνη" η Λ. Αμαλίας

Λίγο πριν τις πέντε το απόγευμα, η αστυνομία έβαλε σε εφαρμογή σχέδιο αποκλεισμού της ευρύτερης περιοχής του Συντάγματος. Αφού απώθησαν πρώτα τους διαδηλωτές, κάνοντας χρήση χημικών, διμοιρίες του ΜΑΤ κατέλαβαν το χώρο που παρέμενε κενό, δημιουργώντας "αλυσίδα" από τη συμβολή της Πανεπιστημίου με τη Γεωργίου Α', μέχρι τη συμβολή της Αμαλίας με την Οθωνος


 
website counter
friend finderplentyoffish.com