Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Πρεμιέρα της διυπουργικής για την «Επιχειρηματικά Φιλική Ελλάδα»

Για πρώτη φορά συνεδρίασε, υπό τον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης, Σωκράτη Ξυνίδη η η διυπουργική νομοπαρασκευαστική επιτροπή για την κατάρτιση του νομοσχεδίου για την «Επιχειρηματικά Φιλική Ελλάδα». Με το νομοσχέδιο η κυβέρνηση φιλοδοξεί να άρει περισσότερα από 70 εμπόδια στο επιχειρείν.



Αφορά στη σύσταση και εγκατάσταση επιχείρησης, σε εργασιακά και ασφαλιστικά θέματα, στις μεταφορές (εγχώριες και διασυνοριακές), στα προβλήματα στη λειτουργία αγορών, στις συναλλαγές με το δημόσιο και στην ανάληψη κρατικών προμηθειών, στην υλοποίηση του ΕΣΠΑ 2007-2013, σε δραστηριότητες Έρευνας και Ανάπτυξης και στη λύση και εκκαθάριση επιχείρησης.

Στη διυπουργική επιτροπή μετέχουν τα υπουργεία Οικονομικών, Εξωτερικών, Εσωτερικών, Πολιτισμού και Τουρισμού, Προστασίας του Πολίτη, Παιδείας, Υγείας, Περιβάλλοντος, Υποδομών, Εργασίας και Δικαιοσύνης.Το συντονισμό έχει αναλάβει το υπουργείο Ανάπτυξης.

Το νομοσχέδιο θα δοθεί στη δημοσιότητα και θα παρουσιαστεί από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com