Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Αλλαγές στον Εφαρμοστικό προανήγγειλε ο Βενιζέλος

Αύξηση του αφορολόγητου ορίου εισοδήματος για κάθε παιδί προανήγγειλε από τη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών, Ευ. Βενιζέλος ενώ άφησε παράθυρο να εξαιρεθούν από το τέλος επιτηδεύματος όσοι εργάζονται τυπικά με μπλοκάκι και ουσιαστικά έχουν εξαρτημένη σχέση εργασίας σε έναν εργοδότη.




Το αφορολόγητο όριο στο εισόδημα, θα αυξάνεται κατά:

♦ 2.000 ευρώ για ένα παιδί (ήταν 1.500)

♦4.000 ευρώ για δύο παιδιά (ήταν 3.000)

♦11.500 χιλιάδες ευρώ για (ήταν 12.500)

♦2.500 ευρώ για κάθε επιπλέον παιδί (ήταν 2.000)

Σχετικά με όσους εργάζονται με “μπλοκάκια” τόνισε πως “νέα παιδιά τα οποία απασχολούνται τυπικά ως ελεύθεροι επαγγελματίες επειδή εκδίδουν αποδείξεις παροχής υπηρεσιών και έχουν κάνει έναρξη επιτηδεύματος αλλά στην πραγματικότητα παρέχουν εξαρτημένη εργασία και μάλιστα χωρίς εγγυήσεις της εξαρτημένης εργασίας, υφίστανται μια μεταχείριση, η οποία είναι δυσμενής”. Πρόσθεσε ότι “Θυμίζω ότι έχει προβλεφτεί ότι για τα 5 πρώτα χρόνια άσκησης οποιουδήποτε επαγγέλματος δεν υπάρχει καμία επιβάρυνση, δεν υπάρχει ούτε το ειδικό τέλος άσκησης ελευθέρου επαγγέλματος. Τώρα θα δούμε κατά τη διάρκεια της συζήτησης εάν χρειαστεί να προστεθεί και κάποια άλλη εγγύηση, αυτή θα προστεθεί. Αλλά βεβαίως πρέπει να εφαρμόζεται και η εργατική νομοθεσία, η οποία απαγορεύει να υποκρύπτεται κάτω από μια σύμβαση έργου, με ελεύθερο επαγγελματία μάλιστα, μια σύμβαση εξαρτημένης εργασίας χωρίς τις εγγυήσεις αυτής της σύμβασης “.

Παράλληλα επεσήμανε ότι “στην εισφορά αλληλεγγύης δεν θα συνυπολογίζεται και άρα δεν θα επιβαρύνεται το αναπηρικό επίδομα γι΄ αυτούς οι οποίοι υπάγονται στη σχετική νομοθεσία με βάση τον κώδικα φορολογίας και εισοδήματος”.


 
website counter
friend finderplentyoffish.com