Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Μόσιαλος: Δεν τίθεται θέμα κομματικής πειθαρχίας

Τη σημασία ενδεχόμενων διαρροών στην ψηφοφορία για την έγκριση του Μεσοπρόθεσμου επιχείρησε να υποβαθμίσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, υποστηρίζοντας ότι δεν θα αποτελούν άρση της εμπιστοσύνης των διαφωνούντων βουλευτών στην κυβέρνηση, καθώς και ότι δεν θα τεθεί θέμα επιβολής κομματικής πειθαρχίας. Παράλληλα, προσέφερε κάλυψη στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Θόδωρο Πάγκαλο, για όσα δήλωσε στην ισπανική εφημερίδα El Mundo.





«Ψήφος εμπιστοσύνης έχει δοθεί την περασμένη εβδομάδα στην κυβέρνηση και δεν υποδεικνύουμε στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και των άλλων κομμάτων τι θα κάνουν. Όλοι αντιλαμβάνονται την κρίσιμη περίοδο που περνάει η χώρα», δήλωσε ο Ηλίας Μόσιαλος. Επανέλαβε ότι το Eurogroup έχει θέσει ως προϋπόθεση για την εκταμίευση της 5ης δόσης του δανείου την υπερψήφιση τόσο του Μεσοπρόθεσμου όσο και του εφαρμοστικού νόμου.

Εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι δεν θα ψηφιστούν μόνον από 151 βουλευτές, αλλά από το σύνολο της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ.

Σχολιάζοντας συνάντηση του υπουργού Οικονομικών, Ευάγγελου Βενιζέλου, με τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Αλέκο Αθανασιάδη, ο οποίος έχει δηλώσει ότι θα καταψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο επειδή διαφωνεί με τη μείωση του ποσοστού του Δημοσίου στη ΔΕΗ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι έγινε σε καλό κλίμα. Πρόσθεσε, όμως ότι ο βουλευτής επιμένει στις απόψεις του.

Στον τομέα των αποκρατικοποιήσεων, γνωστοποίησε ότι η τελική πρόταση της κυβέρνησης θα είναι έτοιμη σε 2-3 μήνες. "Αφού συσταθεί το Ταμείο, τοποθετηθεί η διοίκησή του από τη Βουλή και συγκροτηθεί η γνωμοδοτική επιτροπή στην οποία θα συμμετέχουν και δυο ευρωπαίοι εμπειρογνώμονες, μετά θα διατυπωθεί η συνολική πρόταση για το πακέτο των ιδιωτικοποιήσεων", είπε.

"Υποθετικό σενάριο" οι δηλώσεις Πάγκαλου

Όσον αφορά στη συνέντευξη του Θοδ. Πάγκαλου, κατά τη διάρκεια της οποίας υποστήριξε ότι η επιστροφή της Ελλάδας στη δραχμή θα βγάλει τα τανκς στο δρόμο, ο Ηλ. Μόσιαλος έκανε λόγο για "υποθετικό σενάριο" και πρόσθεσε ότι η συζήτηση θα πρέπει να μείνει στον πυρήνα των όσων είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

«Τέτοιο θέμα δεν τίθεται γιατί οι αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής εξασφαλίζουν την λειτουργία της χώρας για τρία χρόνια και, έτσι, δεν θα προκύψει τέτοιο θέμα», σημείωσε.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com