Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Τσίπρας: Τα ψέματα τελειώνουν

H Ελλάδα βρίσκεται μπροστά σε ιστορικού χαρακτήρα δραματικές εξελίξεις, εκτίμησε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας σε εργαζόμενους στο κέντρο διαλογής Αττικής των ΕΛΤΑ. Υποστήριξε ότι προωθείται «πρωτοφανές στα χρονικά» σχέδιο στοχοποίησης των Ελλήνων και εκποίησης του δημόσιου πλούτου, με εργαλείο τον εκβιασμό. «Τα ψέματα τελειώνουν», υπογράμμισε.





"Θα σας έλεγα ένα πράγμα με σιγουριά. Όσο κι αν θέλει να δημιουργήσει την αίσθηση ότι αν το Μεσοπρόθεσμο δεν ψηφιστεί θα ανοίξουν οι ουρανοί, θα γίνει Αρμαγεδδώνας, θα γίνουν σεισμοί και καταποντισμοί, έφτασε στο σημείο ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης να λέει, θα'ρθούν τα τανκς να επιβάλουν την τάξη σ΄ αυτή τη χώρα .. Όσο κι αν απειλούν, όσο κι αν εκβιάζουν, ένα είναι σίγουρο. Ότι το Μνημόνιο και το Μεσοπρόθεσμο είναι αυτό που θα μας οδηγήσει στη χρεοκοπία", πρόσθεσε ο πρόεδρος του Συνασπισμού.

Υποστήριξε ότι "όταν ο κόσμος βγαίνει στους δρόμους, κλονίζεται το σύστημα και της επικοινωνίας τους και της τακτικής τους και των τακτικισμών τους. Και οι μπλόφες και τα εργαλεία εκβιασμών έχουν αρχίσει και αυτοεξευτελίζονται".

Τάχθηκε κατά των αποκρατικοποιήσεων, τονίζοντας ότι ακόμη κι αν επιτευθεί ο στόχος των 50 δισ. το χρέος θα παραμείνει στο 140% του ΑΕΠ. "Ο στόχος δεν είναι από την εκποίηση του δημόσιου πλούτου να σώσουμε την οικονομία. Ο στόχος είναι να κατευναστούν οι αγορές και να κερδίσουν -εγώ θα το πω- οι οικονομικοί δολοφόνοι", συμπλήρωσε και προέβλεψε ότι στη συνέχεια η Ελλάδα θα οδηγηθεί στη χρεοκοπία.

Υπογράμμισε ότι η χώρα πρέπει να οδηγηθεί σε δημοκρατική διέξοδο, με μία νέα κυβέρνηση, η οποία θα έχει νωπή και σταθερή τη λαϊκή εντολή να προχωρήσει σε ριζικές μεταρρυθμίσεις στην αντίθετη κατεύθυνση από εκείνη στην οποία κινείται η παρούσα.

Επιτέθηκε στην κυβέρνηση, με αφορμή όσα δήλωσε σε συνέντευξή του ο Θοδ. Πάγκαλος, λέγοντας ότι έχει ξεπεράσει κάθε όριο. "Δεν απειλούν μονάχα λέγοντας χρεοκοπία, δεν απειλούν μονάχα λέγοντας ότι δεν θα πάρουμε την 5η δόση, έχουν φτάσει στο σημείο να απειλούν λέγοντας ότι θα βγάλουν στους δρόμους τα τανκς. Εμείς τους απαντάμε ότι αυτός ο λαός έχει ιστορική μνήμη. Και όταν κάποιοι έβγαζαν στους δρόμους τα τανκς, ο ελληνικός λαός τους απαντούσε, ψωμί, παιδεία, ελευθερία. Το ίδιο θα απαντήσει και τώρα", σημείωσε.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com