Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Απολύτως εθελοντική θέλει την συμμετοχή ιδιωτών στην αναχρηματοδότηση του ελληνικού χρέους η Bundesbank.

Ανώτερο στέλεχος της γερμανικής κεντρικής τράπεζας, Bundesbank, τόνισε σε δηλώσεις του ότι η συμμετοχή των ιδιωτικών τραπεζών και επενδυτών στο σχέδιο οικονομικής στήριξης της Ελλάδας πρέπει να είναι εντελώς «εθελοντική».




Όπως δήλωσε στην εφημερίδα Suddeutsche Zeitung, ο Γιόακιμ Νάγκελ, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Bundesbank, "μια συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα είναι από μόνη της θετική. Αλλά δεν πρέπει να οδηγήσει σε ένα πιστωτικό γεγονός και ως εκ τούτου, σε μια επιβάρυνση για τη ζώνη του ευρώ. Ως εκ τούτου, η ιδιωτική συμμετοχή θα πρέπει να είναι απολύτως εθελοντική ".

Η έκφραση "πιστωτικό συμβάν" αφορά στην περίπτωση αυτή στον κίνδυνο αθέτησης των υποχρεώσεων της Ελλάδας έναντι όσων κατέχουν μέρος του χρέους της.

Την Πέμπτη αναμένεται να συναντηθούν στο Βερολίνο, ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόϊμπλε και εκπρόσωποι του τραπεζικού τομέα για να καθορίσουν τις λεπτομέρειες της συμμετοχής των γερμανικών πιστωτικών ιδρυμάτων στο πακέτο στήριξης της Ελλάδας.

Η Γαλλία έχει ήδη παρουσιάσει ένα μοντέλο συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα στην αναχρηματοδότηση του ελληνικού χρέους, γεγονός το οποίο εξελήφθη θετικά από το Βερολίνο και θα μπορούσε να οδηγήσει σε αντίστοιχη "λύση" και εκεί.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com