Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

Ραγκούσης: Θέμα αξιοπιστίας της κυβέρνησης η απελευθέρωση των ταξί

Σε θέμα μείζονος πολιτικής σημασίας αναγάγει ο Γιάννης Ραγκούσης την άνευ όρων απελευθέρωση των αδειών ταξί, με άρθρο του στην εφημερίδα «Τα Νέα». Θέτει ζήτημα αξιοπιστίας της κυβέρνησης, γράφοντας πως «ψηφίσαμε ήδη ένα νόμο [σ.σ. για την απελευθέρωση των επαγγελμάτων], τον οποίο δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να μην εφαρμόσουμε».





Ο υπουργός Υποδομών υποστηρίζει ότι η διατήρηση του ισχύοντος καθεστώτος ενισχύει την παραοικονομία και ρίχνει νερό στο μύλο της φοροδιαφυγής και εκτιμά ότι η απελευθέρωση του κλάδου θα οδηγήσει σε βελτίωση της παροχής υπηρεσιών προς τους πολίτες και θα τονώσει την απασχόληση.

Κάνει λόγο για προοδευτική πολιτική, σημειώνοντας πως αν το επάγγελμα παραμείνει κλειστό, "προστατεύουμε τα αδικαιολόγητα προνόμια των λίγων". Καλεί όσους αντιτίθενται στους χειρισμούς του να αναρωτηθούν "την ίδια ώρα που ο ελληνικός λαός επωμίζεται τεράστια βάρη [...] τι ηθικό έρεισμα έχει μία πολιτική που εμφανίζεται άτεγκτη με τους αδύναμους και ευέλικτη με όσους πλήττουν με έκνομες ενέργειες το δημόσιο συμφέρον".

Χαρακτηρίζει, τέλος, παντελώς αδικαιολόγητες τις κινητοποιήσεις των ιδιοκτητών ταξί, δεδομένου ότι δεν έχουν γνωστοποιηθεί οι προτάσεις του υπουργείου για τις προϋποθέσεις υπό τις οποίες θα εκδίδονται οι νέες άδειες ταξί.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com