Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων

Στους ρυθμούς της κρίσης χρέους κινούνται και σήμερα οι εφημερίδες. Στα πρωτοσέλιδα φιλοξενούν τη δήλωση Σόιμπλε περί απώλειας μέρους της εθνικής κυριαρχίας των κρατών που δέχονται βοήθεια, το ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα για την κατάθεση 47 νομοσχεδίων έως το Σεπτέμβριο, οι τελευταίες εξελίξεις από το μέτωπο των εσόδων και η διαδικασία ανταλλαγής ομολόγων του ελληνικού δημοσίου




"ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ": Φοροκάρτα με ανωνυμία

Η 3η Οκτωβρίου ορίστηκε ως πρεμιέρα της φοροκάρτας για τη συλλογή αποδείξεων, που αποσκοπούν στην κάλυψη του αφορολόγητου ορίου των 8.000 ευρώ. Είναι προαιρετική, ο φορολογούμενος διατηρεί την ανωνυμία του και οι τράπεζες δεν θα έχουν καμία πρόσβαση στα στοιχεία των πολιτών. Σε καθημερινή βάση θα μπορεί να δεί μέσω Διαδικτύου το ύψος των συναλλαγών του

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Αυτοανακηρύχθηκε... «Σωτήρας της Ελλάδας»!

"Σωτήρας' της Ελλάδας αυτοανακηρύχθηκε ο Γιώργος Παπανδρέου απαριθμώντας χθες ενώπιον των βουλευτών του τα επιτεύγματά του σε Ελλάδα και... Ευρώπη."

Η ΑΥΓΗ: Kaputt κυριαρχία

"Η απώλεια κυριαρχίας καλύτερη από την εκδίωξη από την Ευρωζώνη, δηλώνει ο Σόιμπλε, ενώ ο Παπανδρέου συνεχίζει τους πανηγυρισμούς για τη 'σωτηρία' της χώρας"

ΑΥΡΙΑΝΗ: Παίζει με τη δραχμή ο Ρουμπινί

"Ο παγκοσμίου φήμης οικονομολόγος Ντανιέλ Ρουμπινί, ο αποκαλούμενος διεθνώς «προφήτης της κρίσης» (προέβλεψε με μαθηματικά μοντέλα την έκρηξη της φούσκας των τοξικών δανείων στις ΗΠΑ και την χρηματοπιστωτική κατάρρευση που ακολούθησε), δεν πείθεται για τη βιωσιμότητα του ευρω - σχεδίου για τη διαχείριση του ελληνικού χρέους και «βλέπει» - ορίζοντας στο παρόν στάδιο πιθανότητες 30% - αναγκαστική τελική επιστροφή στη δραχμή"

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Υποδούλωση ή έξοδος από το ευρώ

"Την ώρα που ο πρωθυπουργός πανηγύριζε στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ για τα αποτελέσματα της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας του υπενθύμιζε ότι η Ελλάδα πρέπει να παραχωρήσει μέρος της εθνικής της κυριαρχίας για να μη δει την έξοδο από την ευρωζώνη"

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Γ.ΑΠ (όπως λέμε Γερμανική Αποικία)

"Το Βερολίνο ζητά εθνική κυριαρχία από την κυβέρνηση των προθύμων και προειδοποιεί ότι η βοήθεια δεν είναι δωρεάν"

ΕΘΝΟΣ: Διορισμοί με το σταγονόμετρο στα σχολεία

"Δραματική μείωση θα παρουσιάσουν φέτος οι προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών. Οι διορισμοί στα σχολεία θα γίνουν με το σταγονόμετρο. Υπολογίζεται ότι δεν θα ξεπεράσουν τους 600. Περιορισμένη θα είναι και η απορρόφηση αναπληρωτών, που θα κυμανθεί από 5.000 έως 6.000 δασκάλους και καθηγητές"

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Ιδού ο... «Χριστός» της Νέας Εποχής έρχεται!

"Πρέπει να είναι 'κοσμικός' και θα συγκριθεί με τον Βούδα, τον Κρίσνα, τον Ιμάμη Μαχντί, τον Μεϊτρέγια και ίσως με κάποιο μελλοντικό Ιουδαίο Μεσσία"

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Καταιγίδα εισφορών από την 1η Αυγούστου

"Καταιγίδα... εισφορών εν μέσω θέρους για εργαζομένους και συνταξιούχους φέρνει από την 1η Αυγούστου το Μεσοπρόθεσμο πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής"

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Ο Σόιμπλε επιτίθεται στην Ελλάδα. Ο Παπανδρέου επιτίθεται στον Σαμαρά

"Η πρώτη επίσημη επιβεβαίωση του γεγονότος ότι η συμφωνία για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους συνεπάγεται απώλεια εθνικής κυριαρχίας έγινε χθες με μια δήλωση-βόμβα του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας κ. Βόλφγκανγκ Σόιμπλε"

ΕΣΤΙΑ: Τί ξημερώνει η αυριανή ημέρα

"Όταν σε μία χώρα οι πολίτες δεν ξέρουν τί θα ξημερώση αύριο και λειτουργούν υπό το κράτος του φόβου, είναι αδύνατον να ανακάμψη η οικονομία. Η μεγάλη αγωνία των περισσοτέρων Ελλήνων αυτή είναι"

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Γερμανικό ενδιαφέρον για επενδύσεις

"Ενα ολοκληρωμένο σχέδιο προώθησης γερμανικών επενδύσεων στην Ελλάδα επεξεργάζεται το αρμόδιο υπουργείο Οικονομίας της Γερμανίας σε συνεργασία με το ελληνικό υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης"

Ο ΛΟΓΟΣ: Αυγουστος εργασιοθεραπείας

"Τις προτεραιότητες του κυβερνητικού έργου ανά υπουργείο και με χρονοδιάγραμμα ως το τέλος Αυγούστου θέτει ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου με επιστολές που έστειλε στους υπουργούς"

ΤΑ ΝΕΑ: Καύσωνας (υπουργικός) 35 ημερών

"Γραπτές εντολές για επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου τις επόμενες 35 ημέρες έδωσε ο Γιώργος Παπανδρέου στους υπουργούς του, καθώς στο Μαξίμου εκτιμούν ότι οι αυγουστιάτικοι ρυθμοί μπορούν ακόμα και να ακυρώσουν την επιτυχία της Συνόδου Κορυφής".

Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: Επιχείρηση: Θωράκιση καταθέσεων και τραπεζών

"Το ελληνικό τραπεζικό σύστημα είναι το πιο εγγυημένο και ασφαλές σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Αυτό είναι το μήνυμα που περνά η κυβέρνηση και το οικονομικό επιτελείο κυρίως προς τους καταθέτες, οι οποίοι τους τελευταίους μήνες έχουν προχωρήσει κατά κύματα σε μαζικές αναλήψεις, φοβούμενοι τα χειρότερα για την ελληνική οικονομία".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Βορά στα κέρδη η ενέργεια και αύξηση της ενεργειακής εξάρτησης

"Αλέκα Παπαρήγα στη Βουλή: αυτά τα μεγάλα έργα σε όφελος του λαού μόνο ένα λαϊκό κράτος μπορεί να τα αναλάβει, με προοπτική να μην υπάρχει ενεργειακή εξάρτηση"

CITY PRESS: "Σφυροκόπημα της οικονομίας".

"Β. Σόιμπλε: θα περιοριστεί η κυριαρχία των «προβληματικών» χωρών της Ευρωζώνης. Standard & Roor's: νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους σε μία διετία".

METRO: Θερινά γυμνάσια για... υπουργούς

"Να υλοποιήσουν 47 δράσεις μέσα σε 30 ημέρες ζητά ο πρωθυπουργός από τα μέλη της κυβέρνησής του"

ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ: Σκάσε και... κολύμπα

"Μετά τη 'σωτηρία' περικοπές - φοροεπιδρομές και ξεπούλημα. Πανάκριβα θα πληρώνει για 30 χρόνια η ελληνική κοινωνία, παρά το νέο πακέτο διάσωσης"

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: «Πυρετός» διαβουλεύσεων για την ανταλλαγή ομολόγων"

"Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τη συμμετοχή των ιδιωτών στο πακέτο στήριξης του ελληνικού χρέους, με βάση τις αποφάσεις της συνόδου κορυφής. Σήμερα θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα η σύσκεψη της Διεθνούς Ενωσης Τραπεζών, όπου και θα συζητηθούν οι λεπτομέρειες της συμμετοχής των ιδιωτών στο πακέτο βοήθειας"

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Πυρετός» στις τράπεζες. Μετρούν το κόστος της λύσης για τα ομόλογα

"Οι λεπτομέρειες για τον τρόπο που θα υλοποιηθεί η εθελοντική συμμετοχή των τραπεζών στο rollover, θα καθοριστούν σήμερα σε σύσκεψη. Θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι της IIF, τραπεζών και του υπουργείου Οικονομικών".

ΚΕΡΔΟΣ: Η «Διεθνής των τραπεζιτών» πιάνει δουλειά για το χρέος

"Η εξειδίκευση των όρων και του τρόπου συμμετοχής των ιδιωτών επενδυτών στην επιμήκυνση του ελληνικού χρέους τίθεται σήμερα στο τραπέζι της 'Διεθνούς των τραπεζιτών', στην πρώτη σύσκεψη εργασίας, που πραγματοποιείται στην Αθήνα"

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Κρίσιμη διαπραγμάτευση για ανταλλαγές ομολόγων

"Επιτόκια νέων ομολόγων, ποσοστό «hair cut», διαδικασίες επαναγοράς ομολόγων από τη δευτερογενή και χρόνος ολοκλήρωσης των σχετικών διαδικασιών τίθενται στο τραπέζι της πρώτης σύσκεψης εργασίας, με τη συμμετοχή κλιμακίου του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF) και στελεχών τραπεζών, κατόχων ελληνικών ομολόγων"


 
website counter
friend finderplentyoffish.com