Κυριακή 24 Ιουλίου 2011

Τα πρωτοσέλιδα του κυριακάτικου Τύπου

Τα επόμενα βήματα και οι προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπίσει η Ελλάδα μετά την έκτακτη σύνοδο κορυφής της 22ας Ιουλίου κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα του Κυριακάτικου Τύπου.





"Κυριακάτικη Ε": "Ποιοι θα πληρώσουν το τσεκ των 158 δισ.

"Η ελάφρυνση που προκύπτει από τις αποφάσεις της Ε.Ε. δεν είναι δωρεάν.Το πρόγραμμα λιτότητας διευρύνεται και επεκτείνεται χρονικά. Κρίσιμα σημεία του σχεδίου παραμένουν αδιευκρίνιστα. Στοίχημα η ανάπτυξη.".

Η ΑΥΓΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: "40 χρόνια στην απομόνωση"

"Ο κ. Παπανδρέου, με αποδοχή 16% στις δημοσκοπήσεις, υποθήκευσε τη χώρα στους δανειστές έως και για 40 χρόνια! Βραχύβια ανάσα στη μείωση του χρέους, που σε δύο χρόνια θα ξεπεράσει πάλι το 140% του ΑΕΠ. Όλα τα επενδυτικά κονδύλια υπό τον έλεγχο των δανειστών και κυρίως των Γερμανών, που θα τα αξιοποιούν για τις δικές τους επενδύσεις".

ΕΘΝΟΣ της Κυριακής: "Γκάζι στην ανάπτυξη με γενναίο δώρο στα κονδύλια του ΕΣΠΑ".

"Ώθηση στην ανάπτυξη δίνει νέα απόφαση της Κομισιόν για περαιτέρω μείωση της εθνικής συμμετοχής, μόλις στο 5%, των συγχρηματοδοτούμενων από την ΕΕ έργων. Στο "ευρωσχέδιο Μάρσαλ" έντονη είναι η δραστηριοποίηση και του γερμανικού παράγοντα".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ της Κυριακής: "Το πρόγραμμα "χάος" στραγγαλίζει την Εκκλησία. Προκαλεί μετανάστευση ιερέων στην Κύπρο".

"Οι περισσότεροι των παρατεταμένα κοιμωμένων τον... ύπνο του δικαίου νεοελλήνων πανηγυρίζουν (;) για μια απόφαση που ουσιαστικά τους πισωγυρίζει εργασιακά και συνεπακόλουθα κοινωνικά χρόνια του Μεσαίωνα και δικαιώνει τα σχέδια των παγκοσμιοποιημένων βάρβαρων εξουσιαστών με βάση την Εσπέρια".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ της Κυριακής: "Πέντε νέα προγράμματα για νέους και μεγάλης ηλικίας. Νέες θέσεις εργασίας για 100.000 ανέργους από τον ΟΑΕΔ".

"Στην προκήρυξη πέντε νέων προγραμμάτων για περίπου 100.000 ανέργους θα προχωρήσει το επόμενο διάστημα ο ΟΑΕΔ, σύμφωνα με τον διοικητή του Ηλία Κικίλια. Ωστόσο το Υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε ότι στις αρχές Σεπτεμβρίου έρχονται και άλλα νέα προγράμματα απασχόλησης, διατήρησης και κατάρτισης".

Η ΕΠΟΧΗ: "Ω, τι ωραίο πλιάτσικο. Μισός αιώνας με δαμόκλειο σπάθη στο κεφάλι μας"

Τελικά «μπήκε πάτος στο βαρέλι του δημόσιου χρέους»; Και είναι τόσο καλή η χρεοκοπία -«μερική», «περιορισμένη», «επιλεκτική» ή όπως αλλιώς θα την ονομάσει η κυβέρνηση - που (πρέπει να) χαιρόμαστε τόσο πολύ;

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Οι προκλήσεις μιας ιστορικής απόφασης"

"Η πρόκληση είναι ιστορική. Το δεύτερο πακέτο βοήθειας, που εξασφάλισε η χώρα μας από τη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωζώνης, της δίνει μια μεγάλη ανάσα, καθώς εξασφαλίζει τη χρηματοδότησή της για τα επόμενα χρόνια, βελτιώνει τη βιωσιμότητα του χρέους και θωρακίζει το τραπεζικό σύστημα".

Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: "Συντάξεις στο "κόκκινο" το ΙΚΑ πρώτο στη λίστα".

"Τα ασφαλιστικά ταμεία απειλούν να τινάξουν στον αέρα το Μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό σχέδιο και να ξεκινήσουμε τις ...θυσίες πάλι από την αρχή! "

Κυριακάτικη ΑΥΡΙΑΝΗ: "Σοκ και δέος από τις καταθέσεις χιλιάδων ελλήνων στο εξωτερικό"

" Συνταρακτικά στοιχεία από τον (διασταυρωτικό) έλεγχο χιλιάδων λογαριασμών Ελλήνων που έχουν "παρκάρει" εκατομμύρια ευρώ ο καθένας στο εξωτερικό και από τα οποία επαληθεύεται τραγικά το μέγεθος του οργίου διαφθοράς που συντελέστηκε από κρατικούς λειτουργούς ειδικά την προηγούμενη δεκαετία".

Κυριακάτικος ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Αντεπίθεση λαού με το ΚΚΕ για έξοδο από την ΕΕ, ανατροπή της εξουσίας του κεφαλαίου".

"Τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης, για το κρατικό χρέος της Ελλάδας, εφοδιάζουν το κεφάλαιο με ακόμα πιο φτηνούς εργάτες, φέρνουν νέα φτώχεια και νέα πεδία κερδοφόρας δράσης για το ίδιο".

Ο ΛΟΓΟΣ της Κυριακής: "Βρήκαμε τον "πάτο" στο ελληνικό χρέος;"

" Τον...πάτο στο βαρέλι του δημόσιου χρέους βάζει η απόφαση της συνόδου κορυφής, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών".

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ: "Και για μας τι αλλάζει;"

"Μέχρι το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης και ενώ οι διεργασίες στην Ευρωπαϊκή Ένωση για τον χειρισμό του ελληνικού χρέους χτυπούσαν κόκκινο, με αβέβαιη την κατάληξη, ουκ ολίγοι στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ κατέτειναν σε μια εξαιρετικά δυσάρεστη για τον πρωθυπουργό εκτίμηση: ότι ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των ευρωπαϊκών διαβουλεύσεων ο κ. Γιώργος Παπανδρέου είναι περίπου τελειωμένος στο εσωτερικό πολιτικό παιχνίδι, με μηδαμινές πιθανότητες να επανέλθει σε θέση ισχύος και απλώς καταδικασμένος να συνεχίσει τη δύσκολη αλλά φθοροποιό για τον ίδιο και για το ΠΑΣΟΚ πορεία και προσπάθεια για την όποια επίλυση του οικονομικού προβλήματος".

ΤΟ ΑΡΘΡΟ: "Πως πέτυχε η ζαριά Παπανδρέου"

"Πολιτική ανάσα για την κυβέρνηση σηματοδοτεί η προχθεσινή απόφαση της Συνόδου Κορυφής, καθώς πλέον, ο Γιώργος Παπανδρέου, εν μέσω ενός πολύ ρευστού πολιτικού σκηνικού, μπορεί να εξαντλήσει την 4ετία ώσπου να επανέλθει η ανάπτυξη στην ελληνική οικονομία".

ΤΟ ΒΗΜΑ της Κυριακής: "Η Ευρώπη το χρέος, εμείς τα ελλείμματα".

""Οι Ευρωπαίοι ανέλαβαν το χρέος μας και εμείς την υποχρέωση να εξαφανίσουμε το έλλειμμα". Σε αυτή τη φράση συμπυκνώνεται το mega-deal των Βρυξελλών που προκάλεσε ανακούφιση στους πολίτες, καθώς απομακρύνεται οριστικά ο κίνδυνος της στάσης πληρωμών, δίνοντας ανάσα στους επενδυτές και στις αγορές.

ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ: "Κόλπο μεγαλοπολιτικού σε βίλα με ....γούρνα".

"Να πως γίνονται τα κόλπα και το πόθεν έσχες βγαίνει πάντα καθαρό και γάργαρο σαν λαδάκι μεσογειακό... Έρχονται αποκαλύψεις με ονόματα υπεράνω υποψίας στον κατάλογο των ιδιοκτητών αδήλωτων ακινήτων. Το μεγάλο πάρτι με βίλες και πισίνες ανάμεσα στους 7.000 μασκαράδες που δεν τα δήλωσαν".

ΤΟ ΠΑΡΟΝ της Κυριακής: "ΝΑΪΝ ΚΟΥΡΕΜΑ"

"Μόλις 26 δισ. ευρώ κόβονται από τα 354 δισ. χρέος, που παραμένει ΜΗ βιώσιμο. Για 30 χρόνια και βάλε θα παραμείνουν τα δεσμά, με σκληρή λιτότητα χωρίς τέλος. Η επόμενη μέρα θα εξαρτηθεί από το αν θα μπορέσει η κυβέρνηση να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις και τα μέτρα. Η Μέρκελ ζήτησε στη συνάντηση με τον Παπανδρέου να είναι και ο Βενιζέλος!"

ΤΥΠΟΣ της Κυριακής: "Το σωσίβιο αντέχει μόνο 6 μήνες"

" Η εικόνα του Υπουργικού Συμβουλίου της περασμένης Παρασκευής, με τα μέλη της κυβέρνησης να υποδέχονται τον πρωθυπουργό με θερμά χειροκροτήματα και αυτός να ανταποδίδει θέτοντας το χέρι στην καρδιά, θα ταίριαζε σε πολιτικό σχήμα που μόλις είχε κερδίσει τις εκλογές και όχι σε ένα κυβερνών κόμμα, που δημοσκοπικά βρίσκεται σε φάση πλήρους κατάρρευσης και έφερε την οικονομία στο χαμηλότερο επίπεδο πιστοληπτικής αξιολόγησης παγκοσμίως".

Realnews: "Και τώρα κυβερνήστε!"

"Η ελληνική κυβέρνηση έχει να κάνει πολλή δουλειά ακόμα" δηλώνουν με νόημα αξιωματούχοι της Κομισιόν και των κοινοτικών υπηρεσιών, "αν θέλει να εξασφαλίσει την επιτυχία του προγράμματος και τη βιωσιμότητα του δημόσιου χρέους". Επέστρεψαν ο προβληματισμός και η ανησυχία στις Βρυξέλλες, με το που έσβησαν τα φώτα και οι τεχνοκράτες άρχισαν να αποκαλύπτουν την πρακτική πλευρά πίσω από τις πολιτικές διακηρύξεις".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: "Περικοπή φοροαπαλλαγών για μείωση συντελεστών"

" Τη μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων μελετά το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, εξετάζοντας την περικοπή των φοροαπαλλαγών ως αντιστάθμισης στην απώλεια των φορολογικών εσόδων".

ΚΕΡΔΟΣ: "Πως θα ενεργοποιηθεί τώρα το νέο... "σχέδιο Μάρσαλ".

"Αν και η χρεοκοπία της Ελλάδας αποφεύχθηκε πράγματι μετά τις ιστορικές αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής, η επιστροφή της χώρας σε αναπτυξιακή τροχιά παραμένει το μέγα ζητούμενο αλλά και το βασικό στοίχημά της, από εδώ και στο εξής, κυβερνητικής οικονομικής πολιτικής".
 
website counter
friend finderplentyoffish.com