Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Σαχινίδης: Από τον Αύγουστο η εθελοντική ανταλλαγή ομολόγων

Οι διαδικασίες για την εκούσια ανταλλαγή ελληνικών κρατικών ομολόγων με νέα μεγαλύτερης διάρκειας από ιδιώτες επενδυτές θα ξεκινήσει τον Αύγουστο, δήλωσε ο Έλληνας υφυπουργός Οικονομικών Φ. Σαχινίδης




Οι ιδιώτες πιστωτές της Ελλάδας θα εγγράψουν ζημιά 21% στα ομόλογα που κατέχουν ως μέρος της κατά 37 δισ. ευρώ συμβολής τους στο πακέτο διάσωσης της υπερχρεωμένης Ελλάδας που συμφωνήθηκε στη πρόσφατη σύνοδο της Ευρωζώνης.

"Τις προσεχείς μέρες, σε συνεργασία με το τραπεζικό λόμπι του IIF, θα ξεκινήσουν οι συνομιλίες που θα αποσαφηνίσουν τις ακριβείς διαδικασίες που θα ακολουθηθούν ώστε οι κάτοχοι των ελληνικών ομολόγων να επιλέξουν μία από τις τέσσερις επιλογές-σενάρια προκειμένου να προχωρήσουν στην ολοκλήρωση της ανταλλαγής" δήλωσε ο Σαχινίδης τονίζοντας πως η διαδικασία θα ξεκινήσει τον Αύγουστο.

Το International Institute of Finance (IIF) εκτιμά πως η συμμετοχή στο πρόγραμμα της εκούσιας ανταλλαγής με 30ετή ομόλογα θα φθάσει το 90%, ενώ μέχρι τώρα οι δηλώσεις συμμετοχής φέρνουν το ποσοστό αυτό στο 45%.

Οι αρχές επιδιώκουν την γρήγορη ανταλλαγή ομολόγων ώστε να ελαχιστοποιηθεί η περίοδος στη διάρκεια της οποίας η Ελλάδα αναμένεται να βρίσκεται σε μερική χρεοκοπία.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com