Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

Για αδρανοποίηση του ΕΣΠΑ κατηγορεί την κυβέρνηση ο Σαμαράς

«Η κυβέρνηση αντί να ενεργοποιήσει τους μηχανισμούς, τους αδρανοποίησε. Για μήνες μάλιστα, ξέχασε να ορίσει ακόμη και τον αρμόδιο γενικό γραμματέα» υποστήριξε με δηλώσεις του ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς με αφορμή τις αποφάσεις των Βρυξελλών για τα κοινοτικά κονδύλια.



Σύμφωνα με τον ίδιο, «έπρεπε να της το υποδείξουν οι ξένοι σήμερα για να αποφασίσει, επιτέλους, η κυβέρνηση να ξεκουνηθεί» ωστόσο όπως ισχυρίζεται ο Αντώνης Σαμαράς η ζημία που έχει προκληθεί λόγω αυτής της καθυστέρησης είναι μεγάλη.

«Προτίμησαν να κόβουν μισθούς και συντάξεις αφήνοντας ανεκμετάλλευτη μια πραγματική ευκαιρία για την επανεκκίνηση της οικονομίας» συμπλήρωσε, υποστηρίζοντας ότι προσπαθούσε ο ίδιος, μάταια να πείσει την κυβέρνηση να βάλει μπροστά τα έργα του ΕΣΠΑ.


Με την έκθεση του ΟΟΣΑ απαντάει στη Ν.Δ. το υπουργείο Ανάπτυξης

Στις δηλώσεις του Αντ. Σαμαρά σχετικά με το ΕΣΠΑ, αναφέρεται η ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας:

«Είναι λυπηρό αλλά φαίνεται ότι στη Νέα Δημοκρατία, ίσως επειδή τα καταστροφολογικά σενάρια στα οποία στήριξαν εν πολλοίς την αντιπολιτευτική τακτική τους δεν επαληθεύονται, επικρατεί σύγχυση. Την απάντηση στις δηλώσεις του Αρχηγού και στελεχών της ΝΔ για το ΕΣΠΑ, τη δίνει με τις αντικειμενικές της διαπιστώσεις η Ετήσια Έκθεση του ΟΟΣΑ για την Ελλάδα, που δημοσιεύθηκε σήμερα και αναφέρει: "Τα πρόσφατα επιτεύγματα (σ.σ. της Ελληνικής κυβέρνησης) προς την κατεύθυνση της ταχύτερης απορρόφησης των διαρθρωτικών κονδυλίων της ΕΕ, τα οποία ανέρχονται σε ποσοστό περίπου 9% του ΑΕΠ κατά την περίοδο 2007-13, είναι ευπρόσδεκτα και πρέπει να συνεχιστούν. Η αύξηση της απορρόφησης στο 18%, στο τέλος του 2010, σε σύγκριση τα ποσοστά απορρόφησης που κυμαίνονταν κάτω από 4% το 2009, αντικατοπτρίζει την έως τώρα πρόοδο που έχει σημειωθεί με την άρση των ρυθμιστικών και οργανωτικών εμποδίων για την απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων"».

 
website counter
friend finderplentyoffish.com