Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Καμία υποχώρηση από την τρόικα στα εργασιακά

Ανυποχώρητη είναι η τρόικα όσον αφορά τις αλλαγές στα εργασιακά, όπως γνωστοποίησε ο Γιάννης Στουρνάρας μετά τη σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό. Ο υπουργός Οικονομικών είπε πάντως ότι η διαπραγμάτευση θα συνεχιστεί «έως την τελευταία στιγμή».



Συγκεκριμένα, ο κ. Στουρνάρας δήλωσε ότι οι εκπρόσωποι των δανειστών παραμένουν αρνητικοί στην επεκτασιμότητα των συλλογικών συμβάσεων και στη διατήρηση του επιδόματος γάμου.

Λένε επίσης «όχι» στην κύρωση των αποκρατικοποιήσεων από τη Βουλή, θέση με την οποία συμφωνεί και ο ΥΠΟΙΚ, που εξήγησε ότι σε αυτήν την περίπτωση πολύ δύσκολα ένας ξένος επενδυτής θα ερχόταν στην Ελλάδα.

Τέλος, ο κ. Στουρνάρας δήλωσε ότι κατά τη σύσκεψη ολοκληρώθηκε ο συντονισμός με όλα τα υπουργεία, ώστε όλα τα προαπαιτούμενα να είναι έτοιμα στην ώρα τους. «Ακόμη και οι τελευταίες εκκρεμότητες φύγαν από το τραπέζι», πρόσθεσε.

Εντός των προσεχών ημέρων τα αρμόδια υπουργεία θα αποστείλουν τις ρυθμίσεις στη γραμματεία της κυβέρνησης που θα ενοποιήσει το κείμενο του πολυνομοσχεδίου.

Το πακέτο των μέτρων θα έλθει προς ψήφιση στην Βουλή την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με το νέο χρονοδιάγραμμα, στις 5 Νοεμβρίου και θα τεθεί προς ψήφιση με την διαδικασία του κατεπείγοντος μέχρι τις 7 του μηνός. Πρόθεση της κυβέρνησης είναι να φέρει το σύνολο των ρυθμίσεων σε ένα άρθρο.

Θα προηγηθεί όμως ακόμη ένα κρίσιμο τεστ συνοχής για το τριμερές σχήμα, μετά και το «όχι» της τρόικας στην κύρωση των ιδιωτικοποιήσεων από τη Βουλή, καθώς την Τρίτη στο κοινοβούλιο τίθεται προς ψήφιση το νομοσχέδιο για την αποκρατικοποίηση ΔΕΚΟ και λιμανιών, για το οποίο έχουν προβάλει αντιρρήσεις βουλευτές από το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ.

Στα μέσα της εβδομάδας αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή ο προϋπολογισμός, ο οποίος περιλαμβάνει και τμήμα των 13,5 δισ. που αφορά το 2013.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι διαδικασίες, ώστε στο Eurogroup της 12ης Νοεμβρίου να δοθεί το πράσινο φως για την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com