Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ Δεν αλλάζουν οι διευθυντές εφοριών και τελωνείων

Παραμένουν στη θέση τους οι έφοροι και οι επικεφαλής του ΣΔΟΕ και των Τελωνείων.



Μετά την έντονη αντίδραση από το ΠΑΣΟΚ για την «καρατόμηση» των εφόρων, ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας απέσυρε τη διάταξη της τροπολογίας με την οποία έληγε η θητεία των προϊσταμένων των μεγάλων Δ.Ο.Υ., των Τελωνείων και του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος.

Οι προϊστάμενοι των εφοριών, των Τελωνείων και του ΣΔΟΕ παραμένουν στην θέση τους μέχρι να λήξει η θητεία τους, οπότε και θα αξιολογηθούν με βάση του ποσοτικούς και ποιοτικούς στόχους που τους τέθηκαν. Σε περίπτωση αντικατάστασης οι νέοι προϊστάμενοι θα τοποθετούνται με απόφαση του υπουργού Οικονομικών. Σημειώνεται ότι οι έφοροι των μεγάλων Δ.Ο.Υ. έχουν υπογράψει συμβόλαια αποδοτικότητας και πλέον θα αξιολογούνται ανά τρίμηνο.

Επίσης με άλλες προσθήκες – αναδιατυπώσεις:

Οι ελεγκτές αξιολογούνται ανά τρίμηνο στη βάση του αριθμού και του είδους των ελέγχων καθώς και επιτευχθέντων εσόδων. Αμέσως μετά την επιλογή των ελεγκτών συνάπτεται συμβόλαιο αποδοτικότητας στο οποίο εξειδικεύονται οι συγκεκριμένοι στόχοι που οφείλουν να εκπληρώσουν.

Επισπεύδονται οι διαδικασίες για την επιλογή 2.335 φορο-ελεγκτών. Οι ελεγκτές θα επιλεγούν χωρίς τη διενέργεια γραπτών εξετάσεων ενώ χωρίς συνέντευξη θα γίνει η επιλογή των ελεγκτών με διετή τουλάχιστον προηγούμενη εμπειρία σε ελεγκτικά καθήκοντα. Ειδικότερα, κατ΄εξαίρεση, για χρονικό διάστημα έξι μηνών από τη δημοσίευση του παρόντος νόμου, οι θέσεις Ελεγκτών Βεβαίωσης και Αναγκαστικής Είσπραξης των Εσόδων του Κράτους προκηρύσσονται και οι υποψήφιοι επιλέγονται από Ειδική Επιτροπή μετά από συνέντευξη, προκειμένου η Επιτροπή να διαμορφώσει γνώμη για την προσωπικότητα και την ουσιαστική ικανότητα άσκησης των ειδικών καθηκόντων της θέσης.


 
website counter
friend finderplentyoffish.com