Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Αναβλήθηκε για την Πέμπτη η δίκη του Κ. Βαξεβάνη

Αναβλήθηκε για την Πέμπτη 1 Νοεμβρίου η δίκη του εκδότη του περιοδικού Hot Doc, Κώστα Βαξεβάνη, ο οποίος κατηγορείται για παραβίαση προσωπικών δεδομένων σχετικά με τη δημοσιοποίηση καταλόγου που φέρεται να είναι η «λίστα Λαγκάρντ».




Εντός και εκτός της αίθουσας ήταν συγκεντρωμένοι φίλοι και συνάδελφοι του Κώστα Βαξεβάνη, μέλη της ΔΣ της ΕΣΗΕΑ και της ΠΟΕΣΥ καθώς και βουλευτές.

Βγαίνοντας από το δικαστήριο ο δημοσιογράφος, μεταξύ άλλων, δήλωσε ότι ήταν καθήκον του να δημοσιοποιήσει την επίμαχη λίστα καθώς, όπως είπε, οτιδήποτε άλλο για έναν δημοσιογράφο είναι «δημόσιες σχέσεις».

Ο Κώστας Βαξεβάνης επανέλαβε ότι επί δύο χρόνια η λίστα παρέμενε αναξιοποίητη λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «ο κ. Βενιζέλος έχασε στη λεκάνη της τουαλέτας το στικάκι».

Σύμφωνα με τον εκ των συνηγόρων του δημοσιογράφου, Χάρη Οικονομόπουλο, η υπεράσπιση ζήτησε την αναβολή της εκδίκασης καθώς πρόσωπα που αναφέρονται στη δημοσιευθείσα λίστα έχουν δηλώσει πρόθεση να καταθέσουν στο δικαστήριο ως μάρτυρες, ενώ ο έτερος συνήγορος, Ν. Κωνσταντόπουλος, δήλωσε ότι πρόθεσή τους είναι «να μην εγκλωβιστεί η υπόθεση στα στενά όρια του αυτοφώρου και να αναδειχθεί η πολιτική της διάσταση».


 
website counter
friend finderplentyoffish.com