Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

Νέο κεφάλαιο στην αντιπαράθεση Κομισιόν - Microsoft

Οι Αρχές Ανταγωνισμού της ΕΕ κατηγόρησαν τη Microsoft ότι παρέβη εντολή του 2009 να προσφέρει μια επιλογή εργαλείων περιήγησης στο Ίντερνετ στους καταναλωτές που αγοράζουν το λειτουργικό σύστημά της Windows 7 και η κατηγορία αυτή είναι το πρώτο βήμα για ένα ενδεχόμενο βαρύ πρόστιμο.




Η πρώτη στον κόσμο εταιρία παραγωγής λειτουργικών συστημάτων ηλεκτρονικών υπολογιστών συμφώνησε πριν από τρία χρόνια με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να προσφέρει στους καταναλωτές επιλογές όσον αφορά τα εργαλεία περιήγησης, ώστε να λήξει μια αντιμονοπωλιακή έρευνα σε βάρος της και να αποφευχθεί μια τιμωρία που μπορεί να μεταφραστεί σε πρόστιμο ίσο με το 10% του παγκόσμιου τζίρου της εταιρίας.

Όμως η Επιτροπή ανακοίνωσε φέτος τον Ιούλιο ότι η Microsoft δεν είχε συμμορφωθεί ως τότε με την εντολή που της είχε δοθεί από πέρυσι τον Φεβρουάριο. Η εταιρία είπε πως αυτό οφείλεται σ' ένα τεχνικό πρόβλημα.

Ο επίτροπος Ανταγωνισμού της ΕΕ Χοακίν Αλμούνια θα παραχωρήσει εντός της ημέρας συνέντευξη Τύπου για να ανακοινώσει την απόφαση.


ΕΕ: Δεν θα γίνει έρευνα για το λειτουργικό σύστημα της Microsoft για ταμπλέτες



Οι κανονιστικές αρχές της ΕΕ δεν έχουν λόγο να αρχίσουν έρευνα για το λειτουργικό σύστημα της Microsoft για ταμπλέτες, ανακοίνωσε σήμερα ο επικεφαλής της ΕΕ κατά των μονοπωλίων.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε τον Ιούλιο ότι δέχθηκε διαμαρτυρίες πως η μεγαλύτερη στον κόσμο εταιρία παραγωγής προγραμμάτων ηλεκτρονικών υπολογιστών επέτρεψε να εγκατασταθεί μόνον το δικό της εργαλείο περιήγησης στο Διαδίκτυο, Internet Explorer, στα μηχανήματα που τρέχουν την έκδοση του λειτουργικού συστήματος Windows 8 για τις ταμπλέτες, το Windows RT.

"Δεν υπάρχουν λόγοι να πραγματοποιηθεί έρευνα για το θέμα αυτό", δήλωσε στη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων ο επίτροπος Ανταγωνισμού της ΕΕ Χοακίν Αλμούνια.

Ο Αλμούνια δήλωσε επίσης πως η Microsoft έχει στη διάθεσή της τέσσερις εβδομάδες για να απαντήσει στις κατηγορίες ότι δεν συμμορφώθηκε προς την εντολή της ΕΕ να προσφέρει μια επιλογή εργαλείων περιήγησης στους καταναλωτές που χρησιμοποιούν το λειτουργικό σύστημά της Windows.


 
website counter
friend finderplentyoffish.com