Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Για χρέη στο Δημόσιο συνελήφθη ο Μπάμπης Βωβός

Στη σύλληψη του μεγαλοκατασκευαστή Μπάμπη Βωβού, προχώρησε το απόγευμα της Τρίτης η Αστυνομία για χρέη προς το Δημόσιο ύψους άνω του 1 εκατ. ευρώ. Η σύλληψη έγινε στο Μαρούσι από αστυνομικούς του τμήματος Ασφαλείας Ψυχικού.




Ο πρόεδρος της εταιρείας Μπάμπης Βωβός Διεθνής Τεχνική συνελήφθη και κατηγορείται για μη καταβολή οφειλών προς το Δημόσιο οι οποίες φτάνουν το συνολικό ποσό των 1.009.666,11 ευρώ.

Ο κ. Βωβός, 79 ετών, είναι διπλωματούχος πολιτικός μηχανικός του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και εργάζεται στην εταιρεία από το 1992 έτος από το οποιο διατελεί μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Τεχνικής Εταιρείας.

Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της Τεχνικής Εταιρείας, επί του παρόντος, πάνω από 200.000 τ.μ. σε 40 διαφορετικές τοποθεσίες βρίσκονται στην κατοχή ή υπό τη διαχείριση του Ομίλου και η εταιρεία του κ. Βωβού έχει αποκτήσει τεράστια φήμη για την ανάπτυξη εμπορικών ακινήτων κατά μήκος κεντρικών αρτηριών στην Αθήνα.

Eν τω μεταξυ, στη δημοσίευση της ετήσιας οικονομικής έκθεσης της χρήσης 2011 προχώρησε η διοίκηση της «Μπάμπης Βωβός-Διεθνής Τεχνική ΑΕ», ενέργεια που άρει έναν από τους λόγους υπαγωγής των μετοχών της εταιρείας σε προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, κατά το δυνατόν συντομότερα, η εταιρεία θα προβεί στη σύνταξη και δημοσίευση των υπολοίπων οφειλομένων οικονομικών καταστάσεων, έτσι ώστε, αμέσως μετά να κινήσει τις απαιτούμενες διαδικασίες, που ορίζει το άρθρο 5.4 του Κανονισμού του Χ.Α., για την επαναδιαπραγμάτευση των μετοχών της.

Η εταιρεία άρχισε να αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα μετά το «μπλόκο» στο εμπορικό κέντρο στο Βοτανικό, γεγονός που δεν μπόρεσε να ξεπεράσει ο γνωστός επιχειρηματίας.

Συνολικά πάνω από 2,7 εκατ. ευρώ χρωστούσαν στο δημόσιο 10 άτομα που συνελήφθησαν την Τρίτη μόνο στην Αττική. Αναλυτικότερα:

Εκτός από τον κ. Βωβός συνελήφθησαν:

-Στην Κηφισιά, 63χρονη, ιδιοκτήτρια εταιρείας εμπορίας επίπλων κουζίνας, για χρέη 358.628 ευρώ.

-Στο Χαλάνδρι, 64χρονος, νόμιμος εκπρόσωπος ανώνυμης εμπορικής και βιομηχανικής εταιρείας υποδημάτων με χρέη 359.187 ευρώ.

-Στο Βύρωνα, 60χρονος, διευθύνων σύμβουλος ανώνυμης εταιρείας, για μη καταβολή χρεών ύψους 289.728 ευρώ.

-Στα Μελίσσια, μία 55χρονη, διευθύνουσα σύμβουλος ανώνυμης εμπορικής εταιρείας, οφειλές 175.288 ευρώ.

-Στα Πατήσια, 52χρονος για μη καταβολή οφειλών προς το Δημόσιο ύψους 174.991 ευρώ.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com