Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Ευάγ. Βενιζέλος: «Έχουμε νέα αφετηρία που πρέπει να αξιοποιήσουμε προς όφελος της πραγματικής οικονομίας»

«Έχουμε ένα νέο πλαίσιο, μια νέα αφετηρία που πρέπει να την αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο τρόπο προς όφελος της πραγματικής οικονομίας, προς όφελος των πολιτών- γιατί τώρα, μόνο η ανάσχεση της ύφεσης και οι θετικοί ρυθμοί ανάπτυξης μπορούν να πείσουν τους Έλληνες ότι υπάρχει προοπτική», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά τη σύσκεψη των τριών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση.




Ο κ. Βενιζέλος υποστήριξε ότι «έχει αλλάξει το κλίμα», ότι «πρέπει να πιστέψουμε κι εμείς στην υπόθεση αυτή» και πως «πρέπει οι Έλληνες να νιώσουν πιο σίγουροι».

«Ξέρουμε τις δυσκολίες, ξέρουμε τι τραβάει το κάθε νοικοκυριό, ξέρουμε τι σημαίνει να είσαι άνεργος, να κινδυνεύει η επιχείρησή σου και να έχεις χάσει εισόδημα. Αλλά η χώρα έχει σταθεί όρθια και τώρα μπορεί να κερδίσει το χαμένο έδαφος και να ξαναγίνει αυτοδύναμη και ισότιμη μέσα στην Ευρώπη», τόνισε ο κ. Βενιζέλος.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι άμεσος στόχος τώρα είναι «να ολοκληρωθούν αυτά που έχουμε αναλάβει σε σχέση με την επαναγορά των ομολόγων, να ανακεφαλαιοποιηθούν οι τράπεζες, όχι οι τραπεζίτες, να πέσει χρήμα στην αγορά, να πληρώσει το κράτος αυτά που χρωστάει στην αγορά και φυσικά η ρευστότητα να διοχετευτεί στην αγορά».

Σημείωσε δε ότι γι' αυτό η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών συνοδεύεται από τα τρία σύμφωνα, στα οποία ο ίδιος έχει αναφερθεί, δηλαδή το σύμφωνο ρευστότητας, το σύμφωνο ανασυγκρότησης και το σύμφωνο ανάκτησης αξίας των τραπεζών, για να πάρει το δημόσιο αυτά που βάζει στο τραπεζικό σύστημα.

Ερωτηθείς εάν τέθηκε θέμα αλλαγής της λειτουργίας της κυβέρνησης, είπε πως «δεν ήταν αντικείμενο της σημερινής συζήτησης» και υπογράμμισε ότι «τώρα πρέπει να αξιοποιήσουμε αυτήν τη στιγμή που είναι πάρα πολύ σημαντική, πρέπει να στραφεί η χώρα στην έξοδο από την κρίση».

Σχετικά με τη στάση που θα κρατήσει το ΠΑΣΟΚ αναφορικά με την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για εξεταστική για το μνημόνιο, ο κ. Βενιζέλος παρέπεμψε στην αυριανή συζήτηση στη Βουλή.


 
website counter
friend finderplentyoffish.com