Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Σαμαράς: «Εκπλήξαμε το εξωτερικό, ώρα να εκπλήξουμε και τον Έλληνα πολίτη»

Σε συνεχή επαγρύπνηση κάλεσε τους υπουργούς της κυβέρνησης ο Αντώνης Σαμαράς κάτα τη διάρκεια της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου, προσθέτοντας χαρακτηριστικά ότι τους θέλει «όλους συντονισμένους, αλληλέγγυους, μπετόν αρμέ».





Δε μιλάμε για επιτυχία αλλά για μια προσπάθεια της Ελλάδας να διαχειριστεί σωστά το πρόβλημα και να βρεθεί στο πιο ψηλό σημείο της αξιοπιστίας της, επεσήμανε ο κ. Σαμαράς, εξαίροντας το έργο του υπουργού Οικονομικώ Γιάννη Στουρνάρα αλλα και όλων των υπουργών ακόμα και εις βαρος της υγειας τους, όπως είπε.

Η Κυβέρνηση στο εξωτερικο είναι πλεον αξιόπιστη και δεν θα επιστρέψουμε σε κανέναν να τραυματίσει την αξιοπιστία της είπε, παρουσιάζοντας το τρίπτυχο των στόχων για το επόμενο διάστημα που περιλαμβάνει αυστηρη εποπτεία των προϋπολογισμών κάθε υπουργού με στόχο τα πρωτογενή πλεονάσματα, εφαρμογή των μέτρων που έχουν ψηφιστεί από τη Βουλή χωρίς καμία χαλαρωση και τη βοήθεια όλων στις αποκρατικοποιήσεις.

Παράλληλα, έκανε λόγο για μνημόνια κατανόησης μεταξυ του υπουργείου οικονομικών και του αρμόδιου υπουργού κ. Σταικούρα με όλα τα υπουργεια όσον αφορά το θέμα ληξιπρόθεσμων οφειλών τις οποίες οκ. Σαμαράς τις προσδιόρισε στο ύψος των 9,3 δισ. ευρω εκ των οποίων τα 850 εκατ. ειναι επιστροφές φόρων.

Επεσήμανε πως αν υπάρχει πλεόνασμα στους προϋπολογισμούς κάθε υπουργείου τότε θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε σε αποκατασταση των αδικιών.

«Θα είμαι πλέον ελαχιστα στο Μαξίμου και πολύ συχνα στα υπουργεία σας», είπε ο κ. Σαμαρας θέτοντας ως βασικό στόχο τη δηιουργία θεσεων εργασίας

«Να λειτουργησετε αντιγραφειοκρατικά» καλεσε τους υπουργούς, λέγοντας πως εκπλήξαμε στο εξωτερικό και τώρα είναι ώρα να κερδίσουμε και τον Έλληνα πολίτη με ταχύτητα και αποτελεσματικοτητα στη δημόσια διοίκηση.

«Πρεπει να θεσετε και να ολοκληρώσετε στόχο - χρονοδιαγραμματα» συμπλήρωσε μιλωντας για πιστοποιητικό καλης διακυβερνησης που ελαβε η Ελλαδα από την Ευρωπη.

Στο υπουργικο τοποθετηθηκε και ο κ. Στουρνάρας λέγοντας οτι η χωρα βρισκεται στο ζενιθ της αξιπιστίας της Σχεδον όλοι τώρα είναι σύμμαχοί μας την ίδια ώρα που τον Ιουνιο ήταν όλοι απέναντι και αυτη η μεταστροφή οφείλεται στο έργο μας υπογραμμισε ο Υπουργός Οικονομικών


 
website counter
friend finderplentyoffish.com