Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Capital Economics: «Τσιρότο» η δόση, προβλέπει έξοδο της Ελλάδας μέσα στο 2013

Δεν είναι λίγοι οι οικονομολόγοι που φοβούνται ότι ακόμη κι αν επιτευχθεί συμφωνία για την εκταμίευση της πολυαναμενόμενης δόσης, ακόμη κι αν η Ελλάδα πάρει τα χρήματα, η δόση θα αποδειχθεί άλλο ένα «τσιρότο», ανίκανο να θεραπεύσει το βαθύτερο πρόβλημα της χώρας που είναι το χρέος της.




Ενας από αυτούς, ο Μπεν Μέι της Capital Economics σε νέα έκθεσή του δηλώνει αισιόδοξος ότι η τρόικα θα καταλήξει σε συμφωνία για την εκταμίευση της δόσης, αλλά θεωρεί ότι δεν θα λύσει το πρόβλημα του χρέους που βαραίνει την Ελλάδα.

Η προοπτική μιας νέας αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους είναι πιθανό να προσκρούσει σε πολιτικές αντιδράσεις, σημειώνει ο Μέι, προσθέτοντας ότι η μείωση των επιτοκίων ή η αναπροσαρμογή των αναπτυξιακών στόχων για την Ελλάδα είναι απίθανο να βοηθήσουν τη χώρα μακροπρόθεσμα.

«Το θέμα είναι ότι η συμφωνία θα καταλήξει απλώς σε μια μείωση του χρέους μεσοπρόθεσμα εάν οι οικονομικές υποθέσεις στις οποίος στηρίζεται αποδειχθούν ακριβείς», αναφέρει ο Μέι.

Σύμφωνα με την Capital Economics, η Γερμανία είναι πιθανό να μην αφήσει την Ελλάδα να αναδιαρθρώσει το χρέος της, ένας παράγοντας που θα μπορούσε να οδηγήσει στην έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, παρά τις προσπάθειες που καταβάλλει η τελευταία να κρατήσει τη χώρα στο κοινό νόμισμα.

«Δεδομένων όλων αυτών, δεν βλέπουμε λόγο να αναθεωρήσουμε την άποψή μας ότι η Ελλάδα θα βγει από την Ευρωζώνη μέχρι τα μέσα του 2013», σημειώνει ο Μέι.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com