Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

JP Μorgan : Με έντοκα θα καλυφθούν οι βραχυπρόθεσμες ανάγκες χρηματοδότησης της χώρας

Με περισσότερες εκδόσεις εντόκων θα καλυφθούν οι βραχυπρόθεσμες ανάγκες χρηματοδότησης της χώρας σημειώνει σε ανάλυσή της η JP Morgan ενώ επισημαίνει ότι η ανάγκη συμφωνίας για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους θα αντιμετωπισθεί για να παραμείνει το ΔΝΤ στο πρόγραμμα και όχι στη λογική του να λυθεί το πρόβλημα μια και καλή.




Σύμφωνα με τον οίκο, το χρέος χωρίς ανάληψη δράσεων θα ανέλθει στο 147,9% του ΑΕΠ το 2020 και στο 135,2% του ΑΕΠ το 2022.

Εάν συνυπολογιστούν, μια μείωση στα επιτόκια των δανείων προς την Ελλάδα κατά 90 μονάδες βάσης, ένα δάνειο ύψους 14 δισ. από τον EFSF για την επαναγορά χρέους ύψους 35 δισ. ευρώ και η επιστροφή των κερδών από τα ομόλογα στην Ελλάδα, το ελληνικό χρέος υποχωρεί στο 130,6% του ΑΕΠ το 2020 και στο 115,4% του ΑΕΠ το 2022, σημειώνει.

Εάν το eurogroup καταφέρει να συμφωνήσει, η δόση θα εκταμιευτεί και το ΔΝΤ θα παραμείνει στο πρόγραμμα. Ωστόσο, το μεγάλο ερώτημα της αναδιάρθρωσης των δανείων από τον επίσημο τομέα θα πρέπει να απαντηθεί σε κάποιο χρονικό σημείο στο μέλλον, εκτιμά η JP Morgan.



 
website counter
friend finderplentyoffish.com