Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Ενοικιάζονται αγροτικές εκτάσεις για μεγάλα projects

Μεγάλες αγροτικές εκτάσεις που δεν καλλιεργούνται και ανήκουν στο ελληνικό κράτος θα μπορούν να μισθωθούν σε ιδιώτες προκειμένου να αναπτύξουν επενδύσεις άνω των 3 εκατ. ευρώ.



Σε πρώτη φάση, η εκμίσθωση αφορά τέσσερις μεγάλες μη καλλιεργήσιμες εκτάσεις επιφάνειας 2.160 στρεμμάτων του υπουργείου, στις περιοχές Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Ήδη, είναι σε εξέλιξη η διαδικασία της δημοπράτησης για την εκμίσθωση των εκτάσεων με ορίζοντα 25ετίας για επενδυτικούς σκοπούς, με στόχο τη δημιουργία κύρια παραγωγικών επιχειρήσεων του πρωτογενή τομέα για την ανάπτυξη του αγροτικού χώρου στις περιοχές αυτές και την ενίσχυση της απασχόλησης.

Αυτό είναι το σχέδιο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων με πληροφορίες να αναφέρουν ότι ήδη υπάρχει επενδυτικό ενδυαφέρον με προτάσεις που κατατέθηκαν να ξεπερνούν τα 200 εκατ. ευρώ. Από τις σχεδιαζόμενες επενδύσεις, αναμένεται να δημιουργηθούν περισσότερες από 300 θέσεις εργασίας.

«Η Ελλάδα μπορεί σύντομα, γιατί η ευελιξία τής οικονομίας της το επιτρέπει, να μετατραπεί σε παράδειγμα σύγχρονης ανταγωνιστικής οικονομίας» δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθ. Τσαυτάρης. «Από τις επενδύσεις του πρωτογενή τομέα», συνέχισε, «τη μεταποίηση και διακίνηση των εξαιρετικών ποιοτικών προϊόντων της, την εξωστρέφειά της και στοχευμένη υποστήριξη των εξαγωγών της, θα ξεκινήσει η δόμηση του νέου παραγωγικού μοντέλου που δίνει στην Ελλάδα δικαίωμα στο μέλλον»


 
website counter
friend finderplentyoffish.com