Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

Καθηγητής έπαιρνε μίζες για να περνούν το μάθημά του

Καθηγητής του ΤΕΙ Λάρισας και σπουδαστές του ιδρύματος θα καθίσουν τον Φεβρουάριο στο εδώλιο του κατηγορουμένου γιατί οι τελευταίοι δίνοντας «μίζα» περνούσαν το μάθημα του συγκεκριμένου καθηγητή χωρίς καν να προσέλθουν στην εξεταστική.




Την ίδια ώρα απέναντι σ΄αυτό το σαθρό τοπίο, ελπίδες δημιουργούν όσα έχουν δρομολογηθεί με τον νέο νόμο για τα ανώτατα και ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα. Και το πανεπιστήμιο της «Θεσσαλίας» φαίνεται πως θα είναι το πρώτο ΑΕΙ της χώρας που θα έχει πρύτανη με τη νέα διαδικασία.

Η προθεσμία για την υποβολή υποψηφιοτήτων έληξε την περασμένη Δευτέρα και τελικά οι υποψηφιότητες έφτασαν τις τέσσερις. Πρόκειται για τον κοσμήτορα και καθηγητή Ιατρικής Γιάννη Μεσσήνη, την καθηγήτρια της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ Θεοφανώ Παπαζήση, τον καθηγητή του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας Πολεοδομίας Περιφερειακής Ανάπτυξης Γιώργο Πετράκο και τον καθηγητή στην Ανώτατη Σχολή Robert De Sorbon της Γαλλίας Γιώργο Φουτσιτζή. Το νεοεκλεγέν Συμβούλιο Ιδρύματος θα συνεδριάσει στις 8 Ιανουαρίου προκειμένου να επιλέξει τις τρεις τελικές υποψηφιότητες, όπως προβλέπει ο νόμος και να ορίσει την ημερομηνία των εκλογών για την ανάδειξη του νέου πρύτανη.

Στο εδώλιο θα καθίσει τον ερχόμενο Φεβρουάριο ο καθηγητής του τμήματος Ηλεκτρολογίας της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών (ΣΤΕΦ) του ΤΕΙ Λάρισας που έπαιρνε χρήματα από τους σπουδαστές προκειμένου να τους περάσει τα μαθήματα, χωρίς καν να συμμετέχουν στην εξεταστική.

Μαζί του έχει παραπεμφθεί και ένας αριθμός σπουδαστών για τους οποίους, όπως προέκυψε από τη δικαστική έρευνα, έδιναν τα χρήματα για να «περάσουν» με τον τρόπο αυτό τα μαθήματα. Η όλη υπόθεση ήρθε στο φως το 2010 έπειτα από επώνυμες καταγγελίες σπουδαστών, με αποτέλεσμα ο τότε πρόεδρος του ΤΕΙ Κωνσταντίνος Κόκορας να διατάξει ΕΔΕ, η οποία στη συνέχεια παραδόθηκε στον εισαγγελέα της Λάρισας.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com