Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2012

Υπολογιστές με... πέντε αισθήσεις «βλέπει» προσεχώς η IBM

Αφή, όραση, ακοή, γεύση και όσφρηση θα αποκτήσουν οι υπολογιστρές μέσα στα επόμενα χρόνια, όπως τουλάχιστον υποστηρίζει έκθεση της ΙΒΜ, φέρνοντας πραγματική επανάσταση στο χώρο της υψηλής τεχνολογίας.

Oι «πέντε αισθήσεις» που θα αποκτήσουν τα επόμενα χρόνια οι υπόλογιστές είναι οι εξής:





Αφή στα smartphones

Σταδιακά τα κινητά μας τηλέφωνα θα έχουν την αίσθηση της αφής.

Για παράδειγμα, όταν μπαίνουμε σε ένα eshop με ρούχα, θα μπορούμε να αγγίζουμε τα ρούχα μέσα από την οθόνη της συσκευής.

Οι υπολογιστές θα βλέπουν

Οι ερευνητές της IBM αναφέρουν ότι τα συστήματα των υπολογιστών θα μπορούν, όχι μόνο να βλέπουν, αλλά και να ξεχωρίζουν αυτό που βλέπουν.

Οι υπολογιστές θα μπουν πιο δυναμικά στις φωτογραφίες, τα βίντεο, τις ακτινογραφίες αλλά θα βελτιώνουν την ασφάλειά μας μέσα από τις κάμερες ασφαλείας.

Θα ξεχωρίζουν τους ήχους

Οι υπολογιστές θα ακούνε ό,τι τους ορίζουμε να ακούν, δηλαδή δονήσεις, διαφορετικές συχνότητες, επικίνδυνους ήχους όπως το βουητό των σεισμών ή οι κατολισθήσεις.

Επίσης, θα μπορούν να μεταφράζουν το κλάμα του μωρού σε πείνα, ανία ή πόνο.

Υπολογιστές για να τρώμε πιο έξυπνα

Στο κομμάτι της γεύσης οι υπολογιστές θα μας βοηθούν να τρώμε πιο έξυπνα, αφού θα συνδυάζουν την γεύση με την θρεπτική αξία.

Θα αναλαμβάνουν να αναλύουν την ακριβή χημική δομή των τροφών αλλά και τους λόγους που μας αρέσει για παράδειγμα η σοκολάτα.

Αναγνωρίζουν τις μυρωδιές

Οι υπολογιστές θα έχουν όσφρηση και θα μπορούν να προβλέψουν εάν πρόκειται να αρρωστήσουμε μυρίζοντας και αναλύοντας την αναπνοή μας.

Θα μετρούν την ατμοσφαιρική ρύπανση και την σύσταση του εδάφους σε αγροτικές περιοχές.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com