Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

ΤΙ ΚΑΤΕΘΕΣΕ Ο ΠΡΩΗΝ ΠΡΕΣΒΗΣ Στις 29 Σεπτεμβρίου 2010 η λίστα Λαγκάρντ πήγε στα χέρια του Γ. Παπακωνσταντίνου

«Εγώ πήρα το cd με τη Λίστα Λαγκάρντ και το παρέδωσα αμέσως στον Γ. Παπακωνσταντίνου».




Αυτό κατέθεσε κατηγορηματικά ο τότε πρέσβης της Ελλάδας στο Παρίσι, Κων. Χαλαστάνης, διαψεύδοντας τα σενάρια που κυκλοφορούσαν ότι την επίμαχη λίστα πήρε κάποιος άλλος. Οπως είπε στην Προανακριτική επιτροπή της Βουλής ο κ. Χαλαστάνης, που ήταν ο πρώτος μάρτυρας αυτός παρέλαβε προσωπικά στην πρεσβεία της Ελλάδας στο Παρίσι ένα φάκελο στις 29 Σεπτεμβρίου του 2010.

«Με είχε ειδοποιήσει ο κ. Παπακωνσταντίνου ότι έπρεπε να περιμένω ένα σημαντικό φάκελο και έτσι εγώ μετά την παραλαβή τον υπέγραψα και τον έστειλα κατ' ευθείαν χωρίς να τον ανοίξω με έναν ειδικό απεσταλμένο αυθημερόν στην Αθήνα, στο υπουργείο Οικονομικών, εντός έξι ωρών».

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο μάρτυρας δεν γνώριζε έως πολύ πρόσφατα που προέκυψε το θέμα, τι περιείχε αυτός ο φάκελος καθώς δεν είχε λόγο να ασχοληθεί άλλο με το θέμα αυτό.

Με τον τρόπο αυτό, ο κ. Χαλαστάνης απαντά στην έντονη φιλολογία που έχει αναπτυχθεί τους τελευταίους μήνες για το πότε και με ποιόν τρόπο έφτασε στην Ελλάδα το επίμαχο cd και το πότε έγινε η πρώτη μετεγγραφή του σε usb.

Πάντως, η διαδικασία στην Προανακριτική ταλαιπωρείται ξανά από την... Ζ. Κωνσταντοπούλου η οποία επί δύο σχεδόν ώρες έκανε ερωτήσειςΜετά από αυτό κανείς δεν γνωρίζει αν θα υπάρξει η δυνατότητα να γίνει και η εξέταση του πρώην επικεφαλής της ΕΥΠ Κωνσταντίνου Μπίκα που έχει οριστεί ως ο δεύτερος μάρτυρας της διαδικασίας.

Επίσης για την πρώτη ημέρα είχε αρχικά κληθεί ως μάρτυρας ο επικεφαλής του Σώματος Δίωξης Ηλεκτρονικού εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας Μανώλης Σφακιανάκης. Ομως η κατάθεσή του μετατέθηκε για μία από τις επόμενες ημέρες καθώς από χθες του έχει παραδοθεί από τους οικονομικούς εισαγγελείς το επίμαχο usb που βρίσκεται ενσωματωμένο στη δικογραφία προκειμένου να επιχειρηθεί η αποκρυπτογράφησή του.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com