Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

40 ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ Τέλος εποχής για την Atari!

Η είδηση έσκασε σαν κεραυνός, αν και για κάποιους ήταν αναμενόμενη εδώ και καιρό.




Η Atari, η ιστορική εταιρεία στον χώρο των games, "κατεβάζει ρολα" ύστερα από 40 χρόνια!

Η πασίγνωστη δημιουργός των κλασικών Pong, Asteroid, της ιστορικής κονσόλας Atari 2600 και πολλών ακόμη arcade games, προέβη στις νόμιμες διαδικασίες ώστε να κηρύξει πτώχευση. Σύμφωνα με τους L.A Times, η Atari Βορείου Αμερικής δηλώνει χρεωκοπία ώστε να απαλλαγεί από την "πνιγμένη στα χρέη" μητρική γαλλική εταιρεία Atari S.A.

Τα οικονομικά της Atari σε παγκόσμιο επίπεδο δεν πηγαίνουν καλά. Τα έσοδά της έχουν μειωθεί κατά 34% από το 2012 και κατά 43% από το 2011. Τα κέρδη της είναι εξίσου μικρά, 11 εκατομμύρια δολάρια για το 2012 και μόλις 4 εκατομμύρια δολάρια για το 2011. Επίσης, η τιμή της μετοχής της έχει πέσει κάτω από το όριο του ενός ευρώ, από τα 11 ευρώ που βρισκόταν το 2008.

Η Atari Αμερικής θέλει να απαλλαγεί από αυτή τη δύσκολη θέση που βρίσκεται καθως κι από την εξάρτηση της γαλλικής Atari S.A. από μία χρηματοπιστωτική εταιρεία που εδρεύει στο Λονδίνο. Ελπίζει ότι κηρύσσοντας πτώχευση θα μπορέσει να ξαναγεννηθεί ως μια νέα εταιρεία και να επικεντρωθεί στο mobile gaming και στις ψηφιακές πλατφόρμες.

Αυτό τον καιρό η Atari S.A. είχε σε ανάπτυξη μία νέα έκδοση του Pong σε συνεργασία με την Zynga, καθώς και τις μεταφορές των Rollercoaster Tycoon, Dungeons & Dragons και Centipede: Origins και Outlaw στα κινητά τηλέφωνα.


 
website counter
friend finderplentyoffish.com