Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Συνεχίζονται οι έλεγχοι σε ενεχυροδανειστήρια και ανταλλακτήρια χρυσού

Το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, στo πλαίσιo του προγράμματος ελέγχων στα ενεχυροδανειστήρια και ανταλλακτήρια χρυσού, πραγματοποιεί εκτεταμένους ελέγχους σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας.




Μέχρι σήμερα, έχουν ελεγχθεί περισσότερα από 300 ενεχυροδανειστήρια με παραβατικότητα άνω του 50%.

Ξεχωριστές περιπτώσεις αποτελούν:

1. Η ανακάλυψη αδήλωτης αποθήκης ενεχυροδανειστηρίου στο 2ο υπόγειο κτηρίου στο κέντρο της Αθήνας, όπου το Σ.Δ.Ο.Ε. εντόπισε και κατέσχεσε 35 κιλά κοσμήματα σε 4 σακούλες, έτοιμα για λιώσιμο και 29 κουτιά με χρυσά και αργυρά κοσμήματα.

2. Η ανακάλυψη παράνομου ενεχυροδανειστηρίου στη Θεσσαλονίκη με χώρο τήξης χρυσού, στον οποίο διαπιστώθηκε η μη έκδοση τιμολογίου πώλησης για κοσμήματα αξίας 26.240€, η μη έκδοση τιμολογίου αγοράς – δελτίου αποστολής για χρυσά κοσμήματα αξίας 80.000 €. Επιπλέον, κατασχέθηκαν 26.000 € σε μετρητά, τιμαλφή αξίας 80.000 €, 2 συσκευές τήξης χρυσών κοσμημάτων, 1 συσκευή καθαρισμού κοσμημάτων και 1 ζυγαριά ακριβείας.

Συνελήφθη ο Ελληνοαυστριακός ιδιοκτήτης του παράνομου ενεχυροδανειστηρίου, 58 ετών και οδηγήθηκε στο αυτόφωρο.

Ο έλεγχος έγινε παρουσία Εισαγγελέα.

Από την Κεντρική Υπηρεσία του Σ.Δ.Ο.Ε. έχει εκπονηθεί σχέδιο ελέγχου αεροπορικών αποστολών και εξαγωγών χρυσού που απεστάλησαν από τη χώρα μας προς το εξωτερικό.

Στο πλαίσιο του σχεδίου αυτού, έχουν παραληφθεί στοιχεία αποστολών και εξαγωγών με δηλωθέντα προϊόντα χρυσό, κράματα χρυσού, κοσμήματα κλπ, κατά τα έτη 2010-2012 και έγιναν από τριάντα έξι (36) πρακτορεία. Τα στοιχεία αυτά, έχουν αποσταλεί για έλεγχο στις αρμόδιες Περιφερειακές Διευθύνσεις Σ.Δ.Ο.Ε.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com