Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ Ερχεται η... πανεπιστημιακή αστυνομία

Σχέδιο για τη φύλαξη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) το οποίο προβλέπει ακόμα και «πανεπιστημιακή αστυνομία» μελετά, σύμφωνα με πληροφορίες, το Συμβούλιο του ιδρύματος.




Η πρόταση αυτή είχε διατυπωθεί και στο παρελθόν, αλλά πλέον φαίνεται ώριμη προς υλοποίηση. Έτσι, με βάση τις ίδιες πηγές, το Συμβούλιο Ιδρύματος του ΑΠΘ προτίθεται να απευθυνθεί σε ιδιωτική εταιρεία ασφαλείας για την αστυνόμευση των χώρων του ιδρύματος, προκειμένου να αντιμετωπιστούν περιστατικά υψηλού κινδύνου.

Οδηγός
Την ίδια ώρα, εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο κατάρτισης ενός οδηγού δεοντολογικής χρήσης των χώρων του ιδρύματος. Στο πλαίσιο αυτό, αναμένεται να οριστεί αρμόδιος για τη χορήγηση άδειας για κάθε εκδήλωση μέσα στο ΑΠΘ, αλλά και υπεύθυνος εκδήλωσης, ο οποίος θα είναι υπόλογος σε περίπτωση φθορών.

Σημειώνεται ότι πριν από λίγες ημέρες το Κοσμητορικό Συμβούλιο της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ αποφάσισε ομόφωνα να μη χορηγεί εφεξής τα αμφιθέατρά της για εκδηλώσεις το Σαββατοκύριακο, προκειμένου να αποφευχθούν καταστροφές που συνέβαιναν σε αρκετές περιπτώσεις έως τώρα.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com