Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

Στον αέρα οι εργαζόμενοι στο ΤΤ-πρόβλημα με τις συμβάσεις

Δεν έχουν επαναπροσληφθεί οι εργαζόμενοι του ΤΤ και θεωρητικά το νέο καλό TΤ δεν έχει εργαζομένους.





Αυτό γιατί προέξυψαν επιπλοκές με τις συμβάσεις εργασίας των 3220 εργαζομένων στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και ενώ οι συμβάσεις εργασίας θα έπρεπε να είχαν ξεκινήσει να υπογράφονται και να είχε επέλθει συμφωνία μεταξύ νέας διοίκησης του ΤΤ και των εργαζομένων, κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει ακόμα.
Το ΤΧΣ και οι θεσμικές αρχές ζητούν να υιοθετηθεί το μοντέλο τύπου Proton bank στις συμβάσεις εργασίας ενώ οι εργαζόμενοι ζητούν να αναγνωριστούν τα μισθολογικά κλιμάκια με βάση τον χρόνο προϋπηρεσίας αποδεχόμενοι την μεσοσταθμική μείωση 30% στις αποδοχές τους, σύμφωνα με το www.bankingnews.gr.
Οι εργαζόμενοι αναφέρουν ότι δεν μπορούν να δεχθούν ότι όλοι οι εργαζόμενοι θα επαναπροσληφθούν με το πρώτο κλιμάκιο του εργαζόμενου για πρώτη φορά στον κλάδο των τραπεζών και την διαφορά που προκύπτει να καλύπτεται με ένα μηχανισμό οικιοθελούς παροχής ο οποίος μπορεί να αποσυρθεί ανά πάσα στιγμή.
Οι διαπραγματεύσεις έχουν κολλήσει κατά μια έννοια και αναζητείται διέξοδος και λύση στην επιπλοκή.
Εν τω μεταξύ και κατά τρόπο παράδοξο η ΕΚΤ ενημέρωσε τις ελληνικές αρχές τονίζοντας ότι η διάσπαση σε good και bad bank ήταν ενδεδειγμένη αλλά η πολιτική που έχει ακολουθηθεί με τους εργαζομένους δεν ήταν η ορθή.
Μάλιστα επανέρχεται αναφέροντας ότι πρέπει να υιοθετηθεί το σενάριο αποχώρησης – απόλυσης άνω των 550 εργαζομένων με παράλληλη μείωση αποδοχών όχι της κλίμακας του 30% που έχει συμφωνηθεί με διατήρηση των θέσεων εργασίας.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com