Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

Στροφή στα tablets και την αφή

Για στροφή των καταναλωτών προς tablets και γενικότερα υπολογιστικές συσκευές με οθόνη αφής κάνει λόγο η γνωστή εταιρεία ερευνών Canalys, η οποία αναμένει η τάση αυτή να συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια.




Η Canalys εκτιμά πως τα «κλασικά» PC που βασίζονται σε Windows λειτουργικό και επεξεργαστή Intel θα δεχτούν περαιτέρω πιέσεις τη φετινή χρονιά, προβλέποντας πως το μερίδιό τους θα πέσει το 2013 σε 65% (από 72% το 2012) επί του συνόλου των υπολογιστικών συσκευών, όπου η εταιρεία ερευνών τοποθετεί τόσο τους προσωπικούς υπολογιστές όσο και τα tablets.

Αλλάζει η τάση
Σύμφωνα με την Canalys, οι καταναλωτές αρχίζουν να στρέφονται προς διαφορετικού σχεδιασμού συσκευές με οθόνες αφής και η τάση αυτή θα είναι ιδιαίτερα έντονη. Μάλιστα, εκτιμά πως τα pads (όπου περιλαμβάνονται τόσο τα tablets όσο και «υβριδικοί» φορητοί υπολογιστές που λειτουργούν και ως tablets) θα έχουν μία αύξηση κατά μέσο όρο σε ετήσια βάση της τάξεως του 37% στην περίοδο μεταξύ 2012 και 2016. Μάλιστα, αναμένει πως το 2016, το μερίδιό τους στη συνολική αγορά θα ανέρχεται στο 59%. Η ανάπτυξη αυτή θα προέλθει, σύμφωνα με την Canalys, τόσο από συσκευές όπως το iPad και τα Android tablets όσο και «υβριδικά» PCs που χρησιμοποιούν ως λειτουργικό σύστημα τα Windows 8.


 
website counter
friend finderplentyoffish.com