Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Πραγματογνωμοσύνη στο USB ζήτησαν οι οικονομικοί εισαγγελείς

Πραγματογνωμοσύνη στο στικάκι με τη λίστα Λαγκάρντ θα διενεργηθεί από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, μετά από παραγγελία των οικονομικών εισαγγελέων, ενώπιον των οποίων βρέθηκε την Δευτέρα η Γαλατεία Μανέ, δικηγόρος και ειδική συνεργάτιδα του πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Ιωάννη Διώτη.





Η κ. Μανέ κατέθεσε τις γραπτές της εξηγήσεις ως ύποπτη τέλεσης του αδικήματος της νόθευσης εγγράφου από κοινού. Πρόκειται για την υπάλληλο, που επικαλέστηκε ο Ιω. Διώτης ως τον άνθρωπο που μετά από εντολή του, αντέγραψε το usb με τη λίστα Λαγκάρντ, το οποίο του είχε δώσει ο τότε υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου.

Μάλιστα, ο πρώην εισαγγελέας είχε αναφέρει χαρακτηριστικά:"Επειδή ωστόσο οι γνώσεις μου σχετικά με τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές δεν είναι ιδιαιτέρως καλές, δεν ήθελα να διακινδυνεύσω κάποια ζημιά από τυχόν κακό χειρισμό μου κατά την επισκόπηση του περιεχομένου του εν λόγω USB. Ενόψει τούτου κάλεσα την δικηγόρο Γαλάτεια Μανέ, η οποία μόλις τότε είχε διοριστεί ως ειδική συνεργάτις μου να με βοηθήσει στη μετεγγραφή του περιεχομένου του USB σε ένα άλλο ώστε να επισκοπήσω το περιεχόμενό του σε στικάκι αντίγραφο".

Παράλληλα, οι οικονομικοί εισαγγελείς παρήγγειλαν τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης, την οποία ανέλαβε να φέρει σε πέρας η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών. Μάλιστα, απέστειλαν για εργαστηριακό έλεγχο αντίγραφο του στικ που βρίσκεται στη δικογραφία και εδώ και μέρες έχει αποσταλεί μαζί με καταθέσεις και έγγραφα στη Βουλή.

Τέλος, εντός των επομένων ημερών αναμένεται να ολοκληρωθεί ο φορολογικός έλεγχος που διενεργείται από τους εισαγγελικούς λειτουργούς, για τα τρία συγγενικά πρόσωπα του πρώην υπουργού, Γ.Παπακωνσταντίνου, οι οποίοι έχουν καταθέσει ήδη με την ιδιότητα του υπόπτου.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com