Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

ΝΕΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ Η προανακριτική καλεί Παπανδρέου, Μπίκα για τη λίστα Λαγκάρντ

Την επανάκληση του πρώην διοικητή της ΕΥΠ κ. Κώστα Μπίκα αποφάσισαν τα μέλη της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής μετά και τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από τη λίστα Λαγκάρντ.









Στο μεταξύ με δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι, ο πρόεδρος της Επιτροπής Χρήστος Μαρκογιαννάκης επιβεβαίωσε ότι και ο Γιώργος Παπανδρέου θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις ενώπιον της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής για τη λίστα Λαγκάρντ.

Η κλήση του πρώην πρωθυπουργού ήταν προγραμματισμένη, όμως μετά και τη δημοσιοποίηση της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας του Ιωάννη Διώτη με τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, η κλήση του πλέον θεωρείται επιβεβλημένη, ανέφερε.

Χθες έγινε γνωστό ότι σε γνώση τόσο του πρώην διοικητή της ΕΥΠ , ο οποίος φέρεται να ενημέρωσε τον πρώην πρωθυπουργό για την πορεία «αξιοποίησης» της λίστας Λαγκάρντ όσο και σε γνώση του Γ. Παπανδρέου είχαν περιέλθει στοιχεία από την επίμαχη λίστα το καλοκαίρι του 2011, όπως προκύπτει από αλληλογραφία μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που κατέθεσε χθες στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γ. Διώτης και στην οποία ανταλλάσσει μηνύματα ο ίδιος με τον Γ. Παπακωνσταντίνου.

Υπενθυμίζεται πως ο Γ. Παπανδρέου, σύμφωνα με τον Γ. Παπακωνσταντίνου, είχε ενημερωθεί από τον ίδιο για την πρόθεση της ελληνικής πλευράς να ζητήσει τη λίστα από τις γαλλικές αρχές, καθώς επίσης είχε ενημέρωση όταν έφτασε η λίστα στο υπουργείο Οικονομικών. Ο δε Κ. Μπίκας είχε καταθέσει πως την ύπαρξη της λίστας Λαγκάρντ την πληροφορήθηκε από τον Τύπο και δεν είχε καμία ανάμειξη στην όλη διαδικασία.

Ο κ. Διώτης, μάλιστα, φέρεται να είπε πως ο Γ. Παπακωνσταντίνου του έστειλε το στικάκι με τη λίστα Λαγκάρντ στις 5 Ιουλίου 2011, δύο μέρες πριν από τη συγκεκριμένη αλληλογραφία (7 Ιουλίου 2011), ενώ την επόμενη μέρα (8 Ιουλίου 2011) ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ φέρεται να αντέγραψε το στικάκι σε άλλο USB. Να σημειωθεί πως ο ανασχηματισμός είχε γίνει στις 17 Ιουνίου 2011, με τον Γ. Παπακωνσταντίνου να μετακομίζει στο υπ,ο Περιβάλλοντος.

Τα μηνύματα
Ολα τα μηνύματα μεταξύ Γ. Διώτη και Γ. Παπακωνσταντίνου ανταλλάσσονται στις 7 Ιουλίου του 2011 και έχουν ως εξής:

Γ.Π.: «Πήρες το στικάκι που σου έστειλα;»

Γ.Δ.: «Ναι, το έλαβα, δεν έχω προλάβει να κάνω αναγνώριση του περιεχομένου. Δεν είμαι δα και ο καλύτερος σ' αυτά! Ηδη έχουμε συζητήσεις με τον Κώστα (εννοώντας τον Κ. Μπίκα) για να προχωρήσουμε στη διερεύνηση και περαιτέρω επεξεργασία. Εχει γίνει επεξεργασία;»

Γ.Π.: «Ποιον Κώστα; Ναι, είχα δώσει στον Γιάννη Καπ (Καπελέρη) να ψάξει καμία 30αριά. Επίσης, σου θυμίζω το άλλο θέμα που έχει πάει στην Εισαγγελία».

Γ.Δ.: «Τον Μπίκα, μου είπε ότι μιλήσατε και μίλησε και με τον πρωθ. Αύριο θα δω τον Κώστα».

Κι ενώ η κατάθεση Διώτη συνεχίζεται σήμερα, η επιτροπή ζήτησε εκ νέου παράταση των εργασιών της μέχρι τις 15 Απριλίου, αφού μέχρι τότε αναμένεται το πόρισμα του ΣΔΟΕ για τους συγγενείς του Γ. Παπακωνσταντίνου, οπότε και θα ακολουθήσουν οι καταθέσεις των δύο εξαδέλφων του πρώην υπουργού Οικονομικών καθώς επίσης και οι καταθέσεις των πολιτικών προσώπων.


 
website counter
friend finderplentyoffish.com