Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Να μην πάει σε ιδιώτες η μαρίνα της Αρετσούς

Σε ηλεκτρονική συλλογή υπογραφών κατά της μεταβίβασης της μαρίνας της Αρετσούς στο ΤΑΙΠΕΔ και της πώλησής της σε ιδιώτες προχωρούν κάτοικοι και σύλλογοι της Καλαμαριάς Θεσσαλονίκης. Εχουν ήδη προσφύγει στο ΣτΕ, και η συζήτηση της προσφυγής έχει οριστεί για τις 5 Απριλίου του 2013.




Μέχρι τότε θα οργανώσουν εκδηλώσεις και εξορμήσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των κατοίκων της Καλαμαριάς και ολόκληρης της πόλης γύρω από το θέμα, ενώ έχουν σύμμαχό τους και το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμαριάς, που με ομόφωνη απόφασή του έχει τεθεί κατά της ιδιωτικοποίησης της μαρίνας.

Επισημαίνουν ότι η μαρίνα Αρετσούς και η περιβάλλουσα παραλιακή ζώνη του Δήμου Καλαμαριάς είναι χώρος ιστορικής κληρονομιάς στον οποίο αποβιβάστηκαν οι πρόγονοί τους, όταν έφυγαν κυνηγημένοι από τα παράλια της Μικράς Ασίας. Εδώ βγήκαν πρώτη φορά από τα πλοία, από αυτή τη θάλασσα έθρεψαν τις οικογένειές τους, σε αυτή την παραλία άραζαν και επισκεύαζαν τις βάρκες και τα καΐκια τους, και μέσα από την ελεύθερη πρόσβαση σε αυτήν διεξήγαγαν τις συγκοινωνίες και τη μεταφορά εμπορευμάτων από και προς τον υπόλοιπο κόσμο. Υπογραμμίζουν ότι η μαρίνα της Αρετσούς και η χερσαία ζώνη της είναι ένας κοινόχρηστος χώρος πρασίνου στον οποίο έχουν ελεύθερη πρόσβαση όλοι και τον οποίο χρησιμοποιούν καθημερινά ως χώρο άθλησης και ψυχαγωγίας εκατοντάδες πολίτες.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com