Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Ο Δήμος Θσ/νίκης στηρίζει το αίτημα δωρεάν μετακίνησης των ανέργων

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θεσσαλονίκης στηρίζει το αίτημα του Δικτύου Ανέργων και Επισφαλώς Εργαζομένων για δωρεάν μετακίνηση των ανέργων με τα αστικά λεωφορεία του ΟΑΣΘ.




Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα να στείλει επιστολή στα υπουργεία Εργασίας και Οικονομικών με αίτημα την επιχορήγηση του ΟΑΣΘ ώστε να γίνει πράξη η δωρεάν μετακίνηση των ανέργων (στη Θεσσαλονίκη υπολογίζονται σε 150.000) με τα αστικά λεωφορεία.

Οι εκπρόσωποι του Δικτύου ζήτησαν επίσης να εξαιρεθούν οι άνεργοι από την καταβολή δημοτικών τελών. Ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης επισήμανε ότι μια τέτοια απόφαση θα έχει πρόβλημα νομιμότητας και πρότεινε να εξεταστεί το ενδεχόμενο να οριστεί έκπτωση για τους ανέργους.

Επίσης εκπρόσωποι των ατόμων που απασχολούνται σε προγράμματα πεντάμηνης κοινωφελούς εργασίας σε έργα του Δήμου Θεσσαλονίκης διαμαρτυρήθηκαν ότι είναι δύο μήνες απλήρωτοι, δεν γνωρίζουν πότε θα πληρωθούν και ζήτησαν να έχουν τα ίδια δικαιώματα με τους άλλους εργαζόμενους του Δήμου. Τα προγράμματα αυτά είναι του υπουργείου Εργασίας και τα διαχειρίζεται η ΓΣΕΕ. Ο κ. Μπουτάρης είπε ότι ο Δήμος δεν έχει καμιά αρμοδιότητα στο θέμα της πληρωμής τους, το Δημοτικό Συμβούλιο στηρίζει το αίτημά τους για καταβολή των δεδουλευμένων το συντομότερο δυνατό.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com