Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Ελεύθερος με απαγόρευση εξόδου από τη χώρα ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γ. Ανθόπουλος

Με την επιβολή χρηματικής εγγύησης ύψους 200.000 ευρώ και με τον περιοριστικό όρο απαγόρευσης εξόδου από την χώρα, αφέθηκε ελεύθερος μετά την απολογία του στον ανακριτή ο πρώην υφυπουργός Παιδείας επί ΠΑΣΟΚ Γιάνης Ανθόπουλος, που εμπλέκεται σε υπόθεση τοκογλυφίας.




Συγκεκριμένα κατηγορείται για άμεση συνέργεια σε τοκογλυφία σε βάρος ιδιοκτήτριας εταιρείας Καπνεμπορίου με έδρα την Καβάλα, η οποία φέρεται να ζήτησε βοήθεια από τον τότε υπουργό προκειμένου να λύσει τα προβλήματα ρευστότητας που αντιμετώπιζε.

Ο πρώην πολιτικός, κατά το κατηγορητήριο, φέρεται να υποσχέθηκε βοήθεια και εμφανίζεται να μεσολαβεί σε 7 συμβάσεις πώλησης καπνού, από το 2002 ως το 2005. Έτσι, η εταιρεία εμφανίζεται να πουλάει ακατέργαστο καπνό σε άλλη εταιρεία, ενώ εμφανίζονται πωλήσεις κατεργασμένων καπνών σε μονοπρόσωπη επιχείρηση ΕΠΕ, με ποσοστό 10% πάνω από την τιμή αγοράς.

Βάσει των στοιχείων του ανακριτή διαχειρίστρια της μονοπρόσωπης εμφανίζεται η ανήλικη κόρη της ιδιοκτήτριας της εταιρείας από την Καβάλα.

Κατά το κατηγορητήριο το επιπλέον ποσοστό 10% είναι «τοκογλυφικό αντάλλαγμα» για τον κ. Ανθόπουλο και συνολικά προσδιορίζεται σε 1.757.800 ευρώ, ενώ βάσει πραγματογνωμοσύνης που διενεργήθηκε οι συγκεκριμένες πωλήσεις φέρονται να ήταν εικονικές.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ από άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών του κατηγορούμενου και των οικείων του προκύπτουν εμβάσματα τουλάχιστον 700.000 ευρώ σε λογαριασμούς του πρώην πολιτικού και της συζύγου του.

Ο πρώην υφυπουργός αρνείται την κατηγορία και φέρεται να υποστηρίζει ότι τα επίμαχα χρήματα αποτελούσαν δάνειο που του χορήγησε η ιδιοκτήτρια της εταιρείας Καπνών, γιατί ήθελε να φτιάξει σπίτι.

Ωστόσο, κατά την δικογραφία, ο κατηγορούμενος από το 2005 ως σήμερα δεν εμφανίζει επιστροφή καμίας δόσης από τα χρήματα και επιπλέον -σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες- δεν προσκόμισε στη Δικαιοσύνη κανένα στοιχείο που να επιβεβαιώνει τα περί δανεισμού.

Για την υπόθεση κατηγορούνται επίσης άλλα δέκα άτομα μέλη διοικήσεων εμπλεκόμενων εταιρειών ενώ η εμπλεκόμενη επιχειρηματίας και η κόρη της κατηγορούνται για απάτη μετά από μήνυση της εταιρείας που εμφανιζόταν να αγοράζει ακατέργαστο καπνό.


 
website counter
friend finderplentyoffish.com