Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΟΙΜΠΛΕ Le Monde: «Η Ελλάδα ίσως χρειαστεί και νέα βοήθεια»

Η Ελλάδα βρίσκεται “σε καλό δρόμο” για να αποκαταστήσει και πάλι τη χαμένη της εμπιστοσύνη, όμως η προσπάθεια αναστήλωσης θα πάρει καιρό σύμφωνα με τον Υπουργό Οικονομικό της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, αναφέρει η γαλλική εφημερίδα «Le Monde».




Σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα, που επικαλείται «τις δηλώσεις του σε ελληνική εφημερίδα», "αν η χώρα καταφέρει να έχει ένα πλεόνασμα μέχρι το τέλος της περιόδου εφαρμογής του σχεδίου της τρόικας το 2014, τότε αυτό σημαίνει ότι το πρόγραμμα είναι αποτελεσματικό και η εμπιστοσύνη θα επανέλθει”.

“Αυτή η επιτυχία θα βοηθήσει τη χώρα να συνεχίσει να λαμβάνει την υποστήριξη που θα έχει ανάγκη στο μέλλον” δήλωσε ο Γερμανός υπουργός χωρίς όμως να θέλει να κάνει υποθέσεις για το τι θα γίνει μετά το 2014.

Τον περασμένο Ιανουάριο ο Πολ Τόμσεν, ειδικός του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου παγκοσμίως, είχε εκτιμήσει ότι “το χρέος της Ελλάδας δεν είναι βιώσιμο” και ότι η χώρα θα χρειαζόταν επιπλέον βοήθεια.

Μέχρι σήμερα η χώρα έχει λάβει πάνω από 240 δισεκατομμύρια ευρώ από το 2010 και αναμένεται το χρέος της να φτάσει στο 189.1% του Εθνικού Ακαθάριστου Προϊόντος μέσα στο 2013, δηλαδή 346.2 δισεκατομμύρια ευρώ έναντι 175.6% που ήταν το 2012.

Το χρέος της χώρας θα φτάσει το 175% το 2016 και στη συνέχεια θα πέσει στο 124% το 2020 σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Τρόικας.



 
website counter
friend finderplentyoffish.com