Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ Μέχρι τις 28 Ιουνίου η απόκτηση του password για τις πανελλαδικές

Παρατείνεται έως τις 28 Ιουνίου, η προθεσμία απόκτησης κωδικού ασφαλείας (password) από όλους τους υποψήφιους Γενικού Λυκείου και Επαγγελματικού Λυκείου για υποβολή μηχανογραφικού δελτίου και για την υπαγωγή των υποψηφίων στις ειδικές περιπτώσεις (πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, κοινωνικά κριτήρια).





Παράλληλα, σήμερα το υπουργείο Παιδείας, εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία, συγχρόνως, υπενθυμίζει το πρόγραμμα των πανελλαδικών εξετάσεων τόσο των Γενικών όσο και των Επαγγελματικών Λυκείων.

Υπενθυμίζεται ότι οι πανελλαδικές εξετάσεις των υποψηφίων των ημερήσιων και εσπερινών Γενικών Λυκείων και των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ-Ομάδα Β') αρχίζουν την Παρασκευή 17-5-2013. Οι πανελλαδικές εξετάσεις των υποψηφίων των ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων (Ομάδα Α') αρχίζουν την Τρίτη 21-5-2013, σύμφωνα και με τα αναλυτικά προγράμματα που έχουν ήδη ανακοινωθεί. Οι υποψήφιοι ενημερώνονται από τα λύκειά τους για τα εξεταστικά κέντρα, στα οποία θα εξεταστούν.

Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί από το Υπουργείο Παιδείας, όλοι οι υποψήφιοι, είτε των Γενικών Λυκείων είτε των Επαγγελματικών Λυκείων πρέπει να προσέλθουν στο λύκειό τους για να αποκτήσουν τον προσωπικό κωδικό ασφαλείας. Παράλληλα, όσοι από τους υποψηφίους εμπίπτουν σε κάποια ειδική περίπτωση (πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, κοινωνικά κριτήρια), πρέπει να προσκομίσουν στο λύκειό τους τα απαραίτητα δικαιολογητικά για να ελεγχθούν και να χαρακτηριστούν ως ειδική περίπτωση.

Για τη διευκόλυνση των υποψηφίων, η διαδικασία για την απόκτηση του κωδικού ασφαλείας αλλά και την υπαγωγή τους σε μία ειδική περίπτωση, θα διακοπεί προσωρινά από τις 27-4-2013 έως και τις 31-5-2013 λόγω των διακοπών του Πάσχα και της διεξαγωγής των πανελλαδικών εξετάσεων, αλλά θα συνεχιστεί κανονικά από τη Δευτέρα 3 Ιουνίου ως και την Παρασκευή 28 Ιουνίου.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.minedu.gov.gr και στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας www.minedu.gov.gr στον σύνδεσμο «Εξετάσεις», οι υποψήφιοι μπορούν να ενημερωθούν για τη διαδικασία (δικαιολογητικά, εγκύκλιοι, συχνές ερωτήσεις κ.λπ.) και αργότερα να επεξεργαστούν και να υποβάλουν οριστικά το μηχανογραφικό τους δελτίο, σε προθεσμία που θα ανακοινωθεί (περί τα μέσα Ιουνίου).



 
website counter
friend finderplentyoffish.com