Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Παράταση προθεσμίας ένταξης ΜμΕ στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ ζητεί η ΕΣΕΕ

Την παράταση της προθεσμίας για την ένταξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ «Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης - Τουρισμού - Εμπορίου – Υπηρεσιών», που λήγει στις 10 Μαΐου, ζητεί με επιστολή της προς τον υπουργό Ανάπτυξης η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου.



Όπως αναφέρει στην επιστολή της η ΕΣΕΕ, η χθεσινή ψήφιση του πολυνομοσχεδίου «αλλάζει τα δεδομένα», καθώς «δίνει την δυνατότητα σε επιχειρήσεις να ενταχθούν προνομιακά στις ευεργετικές ρυθμίσεις των οφειλών τους, που ήταν προαπαιτούμενο για την ένταξη στο συγκεκριμένο πρόγραμμα».

Επειδή όμως, όπως επισημαίνει, το ψηφισθέν σχέδιο νόμου θα πάρει μερικές ημέρες έως ότου δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως πολλές μικρομεσαίες επιχειρήσεις δεν θα προλάβουν να ρυθμίσουν τα χρέη τους και να ενταχθούν στο Πρόγραμμα έως την καταληκτική ημερομηνία, χάνοντας έτσι ένα σημαντικό εργαλείο για την επιβίωσή τους μέσα στο περιβάλλον της κρίσης και της ύφεσης».

Για το λόγο αυτό, η Συνομοσπονδία ζητεί την παράταση της προθεσμίας ηλεκτρονικής υποβολής των προτάσεων στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων τουλάχιστον μέχρι το τέλος Μαΐου.


 
website counter
friend finderplentyoffish.com