Σάββατο 27 Απριλίου 2013

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο Φωτόπουλος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε νωρίτερα ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, Νίκος Φωτόπουλος, ύστερα από την απολογία του στον ανακριτή για το αδίκημα της απιστίας σε βαθμό κακουργήματος





Η απολογία αφορούσε στην έρευνα του γενικού επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρου Ρακιντζή, για περιπτώσεις όπου η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ ελάμβανε από την ΔΕΗ χρήματα προκειμένου να πραγματοποιήσει ταξίδια και συνέδρια για τα οποία βρέθηκαν εικονικά τιμολόγια.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ κατηγορείται ότι τέλεσε το αδίκημα της απιστίας, προκαλώντας ζημία σε βάρος της ΔΕΗ. Το ποσό της ζημίας ανέρχεται, σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας του Πρώτου Θέματος, στα 10,5 εκατ. ευρώ.

Κατηγορίες για συνέργεια στο αδίκημα της απιστίας αντιμετωπίζουν οι κ.κ. Π. Αθανασόπουλος και Αρθούρος Ζερβός, πρώην διευθύνοντες σύμβουλοι της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, οι οποίοι απολογήθηκαν και αφέθηκαν ελεύθεροι με εγγύηση 30.000 ευρώ ο καθένας.

Κατηγορίες αντιμετωπίζουν, επίσης, ο Ευάγγελος Μπουζούλας, πρώην γενικός γραμματέας της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, και ο Κωνσταντίνος Κατσαρός, πρώην ταμίας.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com